Cazurile 10 și 11 în Vâlcea. Două infirmiere de la secția ORL din cadrul SJU, testate pozitiv COVID-19. Secția rămâne închisă încă 14 zile. Eventualele urgențe, preluate de spitalele din Drăgășani sau Brezoi

0
11204

Două infirmiere (din cei 25 de angajați plus patru din personalul auxiliar) de la secția ORL din cadrul Spitalului Județean de Urgențe (SJU) Vâlcea au rezultat pozitiv la testele COVID-19, după ce asistenta șefă a secției a fost, la rândul ei, depistată pozitiv, luni, 6 aprilie. Cele două persoane nu prezintă simptome îngrijorătoare și au o stare de sănătate bună spre foarte bună, probabil și datorită vârstei (ambele au în jurul a 40 de ani).


Astfel, numărul de cazuri de persoane infectate pe raza județului Vâlcea cu SARS-CoV-2 crește la 11. Din rațiuni de siguranță, secția ORL va rămâne închisă încă 14 zile, deși dezinfectarea ei a fost deja finalizată. Până la această oră, ancheta epidemiologică nu a putut stabili încă primul contact dintre cele trei cazuri, în acest moment existând probabilitatea ca nu asistenta șefă depistată luni să fi fost prima persoană care a fost infectată cu noul coronavirus din cadrul secției.
“Eventualele și nedorite urgențe pot fi tratate la secțiile ORL din cadrul Spitalelor Drăgășani și Brezoi, în această perioadă. Nu este motiv de panică din acest punct de vedere, sunt foarte bine dotate și cu medici foarte buni care le deservesc. Precizez încă o dată că, fiind unitate de suport, Spitalul Orășenesc Horezu rămâne unitate de intervenție doar pentru cazurile ușoare de COVID-19”, ne-a declarat ieri dimineață medicul Dan Ponoran, managerul SJU Vâlcea, totodată și coordonatorul medical din cadrul CJCCI Vâlcea.

Pe aceeași temă, citiți și:

Asistenta șefă de la Secția ORL a SJU Vâlcea, cazul nr. 9 în Vâlcea de COVID-19. Secția închisă temporar, toți angajații testați!

LĂSAȚI UN MESAJ