Asistenta șefă de la Secția ORL a SJU Vâlcea, cazul nr. 9 în Vâlcea de COVID-19. Secția închisă temporar, toți angajații testați!

0
8542

La nici o oră după încheierea ședinței CJSU Vâlcea de luni, 6 aprilie, a fost confirmat, din păcate, și al nouălea caz de vâlcean infectat cu noul coronavirus și internat deja la Spitalul Județean de Urgențe (SJU) Vâlcea. Este vorba despre șefa secției ORL din cadrul unității medicale amintite. Ea se afla la domiciliu (încă de joi, 2 aprilie, susțin unele surse, însă altele nu confirmă această informație) și a prezentat primele simptome de infectare duminică seară. S-a prezentat la Secția infecțioase pentru testare, examenul confirmând infecția cu SARS-CoV-2.


Unii colegi din secție susțin că asistenta despre care e vorba a purtat în permanență echipament de protecție cât timp a fost prezentă la locul de muncă. Însă, ca măsură de precauție, conducerea SJU a decis închiderea temporară a secției și testarea urgență a tuturor celor 25 de angajați, plus cele două liftiere care au fost de serviciu în această perioadă, resultatele complete urmând a fi gata în două zile.
“Din primele declarații pe care le-ar fi dat colega noastră în cadrul anchetei epidemiologice am înțeles că ar fi fost la București, să-și viziteze nepoți. Da, pare transmitere intra comunitară, dar încă nu pot spune cu siguranță dacă este transmitere de la noi, din județ, sau a luat coronavirusul din altă parte. Aceste detalii vor fi stabilite doar de ancheta epidemiologică pe care o efectuează Direcția de Sănătate Publică”, ne-a declarat medicul Dan Ponoran, managerul SJUL Vâlcea, totodată și coordonatorul medico-sanitar din cadrul Centrului Județean de Coordonare a Intervenției Vâlcea.
Cazul a fost elucidat pentru opinia publică, înaintea oricăror alte autorități, de un mesaj transmis apropiaților de medicul Oana Păun, de gardă luni, 6 aprilie a.c., pe care îl puteți viziona și mai jos.

LĂSAȚI UN MESAJ