Atenție! Decizie CJCCI: Spitalul Horezu va trata cazurile de infectări cu noul coronavirus, iar SJU Vâlcea va asigura cazurile de urgență non COVID-19 din județ!

0
6654

La nivelul județului Vâlcea, joi, 26 martie, se aflau în carantină instituționalizată 186 de persoane, iar în izolare la domiciliu 1.248 de persoane. De la ultima informare, au ieșit din carantină 18 de persoane, iar din autoizolare un număr  de  două  persoane. În spațiile de carantină din județ, din totalul de 258 locuri disponibile sunt ocupate 186 de locuri.


Spitalul orășenesc Horezu a fost desemnat pentru tratarea cazurilor de îmbolnăviri cu virusul SARS COV 2, iar Spitalul Județean de Urgență din Râmnicu Vâlcea va asigura cazurile medicale de urgență non COVID-19 din tot județul.
Cazurile pediatrice vor fi preluate de Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, iar cazurile de copii îmbolnăviți cu noul coronavirus vor fi preluate de către Spitalul orășenesc Horezu.
Conform metodologiei elaborate și actualizate de INSP – CNSCBT,  personalul medical se testează doar în momentul apariției simptomelor. În acest moment, secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea are suficiente echipamente de protecție necesare desfășurării activității.
În prezent, în incinta unităților sanitare au fost instalate șapte corturi destinate triajului epidemiologic, două dintre acestea fiind ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (unul la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea și încă unul la Spitalul Pneumoftiziologie Mihăești) și cinci ale Ministerului Apărării Naționale (două la Spitalul Pneumoftiziologie Mihăești și câte unul la spitalelele din Horezu, Drăgășani și Brezoi).

Amenzi totale de 170.000 de lei, un tânăr carantinat pentru nerespectarea izolării

Pentru verificarea  respectăriii măsurilor dispuse pentru prevenirea și combaterea COVID-19, în data de 25 martie 2020, au acționat echipe mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali, care au realizat măsuri de verificare la domiciliu a persoanlor aflate în autoizolare, verificare a locațiilor de carantinare și verificare a socităților economice pentru impunerea interdicțiilor pe timpul stării de urgență.
Au fost verificate 1.762  de persoane, din 854 de locații, în urma acțiunilor de verificare  fiind aplicate 68 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de peste 170.000 de lei,  pentru nerespectarea măsurilor din ordonanțele militare 2 și 3, respectiv pentru încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor, și încă patru sancțiuni, în valoare de 3.000 de lei, aplicare în urma controalelor efectuate la agenții economici.
De asemenea, s-a dispus carantinarea instituționalizată pentru 14 zile și amendarea cu 5.000 de lei a  unui tânăr care a încălcat măsura izolarii la domiciliu.
Jandarmii vâlceni au executat și 12 misiuni de transport în care au fost însoțite un număr de 43 de autovehicule și măsuri de ordine publică în zona a două dintre centrele de carantină din județ.
Centrul județean de coordonare și conducere a intervenției (CJCCI) Vâlcea
Sursa foto: Saptamana in Oltenia

LĂSAȚI UN MESAJ