Fundația Millenium dezinfectează gratuit zeci de scări de bloc. Obsedat de eventuale pierderi electorale, Gutău pune presiune pe șefii de asociații să saboteze acțiunea

0
14245

Fundația Millenium Râmnicu Vâlcea asigură, începând de azi, finanțarea dezinfectării a zeci de scări de bloc din Râmnicu Vâlcea. Acțiunea a demarat de azi cu primele 25 de scări din Ostroveni (începând cu zona C-urilor, pentru cei din localitate). O inițiativă mai mult decât bine venită, potrivit locuitorilor din zonele vizate și administratorilor de asociații de proprietari,  în contextul luptei cu epidemia de SARS COV 2. Cu atât mai mult cu cât Primăria Râmnicu Vâlcea a refuzat cu obstinație să ia elementare măsuri ample de prevenire și combatere a noului coronavirus până acum. Și nici nu a instituit o acțiune coordonată la nivel de municipalitate pentru efectuarea acestei măsuri de prevenție obligatorie, în context, deși taxele și impozitele și le achită oamenii. Ce să vezi? Pentru că zona în care a demarat acțiunea este în cartierul Ostroveni, unul considerat de actualul primar fief politic propriu, unii administratori s-au trezit sunați de Mircia Gutău și avertizați pe un ton nu tocmai potrivit că nu este bine să accepte ajutorul oferit de fundația Millenium. Motivul (unora spus, altora sugerat)? Ong-ul respectiv este coordonat de candidatul anunțat de PNL pentru funcția de primar al municipiului reședință de județ, Virgil Pîrvulescu.


“Nici nu veniseră băieții de la firma contractată și m-am pomenit cu telefon de la domnul primar. La fel și un alt coleg, președinte de asociație… vecină, ca să zic așa. Înțeleg că este o rivalitate politică foarte puternică, dar, acum, orice ajutor, mai ales că e un efort organizat, legal, transparent, cu firmă autorizată contractată, e bine venit. Eu nu puteam refuza așa ceva. Mi-ar fi sărit oamenii în cap dacă ar fi aflat că am refuzat, mai ales că în această zonă locuiesc foarte, foarte mulți cu venituri mici și foarte mici, pentru care în următoarele zile fiecare bănuț e drămuit”, este una din declarațiile obținute azi, în exclusivitate (din cauza asta prezentul articol nu a fost publicat la amiază, cum ne programasem).

Având în vedere că Valceainfo.ro a demonstrat deja, cu vârf și îndesat, care este adevărata atitudine a conducerii muncipalității în confruntarea cu această periculoasă epidemie (pandemie, pentru că e la nivel Global) și în total dispreț față de soarta comunității, nu am considerat că mai este nevoie să-i solicităm un punct de vedere unui edil-șef care a mințit atât de mult și cu atât de mare iresponsabilitate. Puteți să considerați acest articol unul de opinie, ca să anulăm, din start, dezbaterile despre respectarea eticii jurnalistice. În situații excepționale se impun măsuri excepționale, deh.
Mi-aș dori să rețineți încă un amănunt, totuși. Aș vrea ca vâlcenii să compare, atunci când vor fi organizate alegeri, și cum și-a crescut copiii fiecare dintre cei doi principali candidați la funcția de primar. Fata lui Virgil Pîrvulescu nu a venit în țară în plină pandemie și a mințit autoritățile că stă în autoizolare, după cum susțin apropiați (Facebook e plin de trimiteri, la nevoie probăm). Studenta Ana Pîrvulescu s-a oferit voluntar la Centrul regional de combatere de la Târgu Mureș. Iar flăcăul lui Virgil nu se ocupă cu afaceri potențate de funcția tatălui. E militar și, de asemenea, va fi în prima linie a războiului anti Covid-19. Din rațiuni obiective, lesne de înțeles în context, nu i-am menționat numele.

LĂSAȚI UN MESAJ