Chimcomplex sucursala Vâlcea, autorizată să producă biocide la nivel național. Faurecia a demarat producerea de măști de protecție

0
56679

Luni, 23 martie a.c., Chimcomplex Borzești – Sucursala Râmnicu Vâlcea a obținut din partea Ministerului Sănătății avizul pentru producerea în regim industrial de biocide (substanțe care distrug microorganisme, bacterii, viruși etc) pe bază de hipoclorit de sodiu. Grație eforturilor noastre de a distruge așa zisele argumentații ale decidenților locali, care refuzau absurd să colaboreze – culmea – cu o societate din Vâlcea la care sunt angajați sute de vâlceni, dar și ale deputatului PNL Vâlcea Cristian Buican – de a supune atenției cu celeritate decidenților naționali oportunitatea, la Râmnicu Vâlcea se reînoadă tradiția chimiei industriale de interes național.


“Suntem pe cale să dăm drumul unuia dintre celel mai mari proiecte de sănătate publică din România, pentru a putea face, în regim prioritar un produs necesar în combaterea la nivel național a coronavirusului – prin dezinfectanți pe bază de hipoclorit de sodiu. Organizația Mondială a Sănătății (OMS – n.r.) a declarat în martie că hipocloritul de sodiu și alcoolul concentrat de peste 70% sunt singurele substanțe recomandate pentru a fi folosite în vederea igienizării suprafețelor împotriva virusului SARS – COV 2.

Ca urmare, conducerea companiei a decis să facă investițiile necesare să adapteze concentrația, pentru a ne adresa cu acest produs domeniului de sănătate publică”, se arată în scrisoarea adersată angajaților combinatului chimic vâlcean Tivadar Runtag, CEO Chimcomplex și Ștefan Vuza, președinte.
Deși la combinatul chimic vâlcean există stocuri de hipoclorit de sodiu care puteau fi foarte ușor folosite, în soluții cu concentrații diluate, pentru tratarea străzilor și trotuarelor, autoritățile locale și județene vâlcene au refuzat cu o încăpățânare cu iz penal să colaboreze cu societatea ce oferea soluția cea mai rapidă și mai ieftină de combatere a epidemiei. A fost nevoie să generăm un adevărat curent de opinie local și național, la care s-au raliat și parlamentarii liberali vâlceni.
În Vâlcea se vor produce și alte materiale necesare luptei împotriva COVID-19. Sucursala locală a Faurecia și-a adaptat producția la fabricarea de măști de protecție sanitară de diferite standarde. Pentru aceasta, de la începutul săptămânii trecute sunt chemați la lucru cei 1.000 de angajați, deci și cei din șomaj tehnic. Pe măsură ce și alte afaceri locale vor contribui la efortul de combatere a epidemiei de nou coronavirus le vom face cunoscute.

LĂSAȚI UN MESAJ