Emilian Frâncu, precizări importante cu privire la modernizarea Centrului Civic din Râmnicu Vâlcea

0
5671

Într-un răspuns scris, postat repetat pe rețelele de socializare, la anumite întrebări în acest sens venite din partea unor susținători ai primarului Mircia Gutău, Emilian Frâncu reașează adevărul în matca lui.


“Referitor la centrul civic: domnul Gutău nu a avut nicio legătură cu proiectul…
Rădulescu (Romeo – n.r.) a organizat un concurs pe care l-au câștigat ciudat (era un proiect, făcut de arhitectul vâlcean Suciu, care mie mi s-a părut mult mai adecvat cerinței de a avea un centru civic modern) doi tineri bucureșteni. Eu adusesem 37.500.000 Euro pentru Râmnic ca Pol de dezvoltare urbană, care au permis atât lui Mircia, cât și lui Romeo, să înceapă câteva proiecte importante. Centrul civic este EXCLUSIV proiectul meu. Am adăugat pasajul şi parcarea, lucruri care nu erau în proiectul de arhitectură care era un spațiu simplu de beton și ATÂT. De aceea nu mi-a plăcut. Cu dormnul Șindilaru şi cu specialiștii de la Primărie am putut să facem, dintr-o monstruozitate, ceva util ramnicenilor. Chestie de VIZIUNE! Apoi s-a întâmplat necazul cu mine pentru care mă judec în fază finală la CEDO. Am lucrat la funcționalizarea proiectului șase luni pentru că arhitecții din Bucureşti nu ştiau decât să deseneze frumos, iar noi le-am pus la dispoziție harta tuturor rețelelor din Centru, pentru a căror relocare s-a muncit enorm. Domnul Matei (Gigi Matei, viceprimar cu atribuții de primar 2012-2014 – n.r.) a continuat lucrările începute de mine, dar lucrul a înaintat greu.
Marele merit al lui Gutău a fost acela că a pus piciorul în prag şi a grăbit finalizarea lucrărilor. Eu am dat proiectului numele de CENTRU CIVIC, care văd că acum este – aşa cum era firesc – adoptat de toți. Am lăsat la primărie 120 de proiecte BUGETATE și multe cu Studiu de fezabilitate gata (printre altele, BRETELELE, pentru care am făcut şi exproprierea terenurilor afectate; Arenele Traian…). Îmi pare rău că Zona metropolotană – atât de utilă oraşului în viziunea mea – și care putea sa atragă investitori, A FOST DESFIINȚATĂ LA TRIBUNAL de Gigi Matei, deşi putea să schimbe doar directorul, dacă cel pus de mine nu îi plăcea.
Am publicat în 2014, cu o lună înainte de momentul care mi-a ucis o parte din suflet, lista cu cele 120 proiecte de dezvoltare a municipiului, care pot demonstra că aveam o VIZIUNE de adevărat primar. Pot oricând sa le susțin, se găsesc în sertarele primarului și pot fi folosite de oricine vrea sa facă ceva bun pentru imaginea oraşului şi pentru cetățeni.
Cât despre sprijinul pe care ALDE îl dă PER… îl puteți simți din faptul ca PER ne-a dorit de curând desființarea la Vâlcea.
Voi sprijini pe oricine îmi cere sfatul şi vă dori sa îmi dezvolte proiectele.”

LĂSAȚI UN MESAJ