Anomaliile continuă sfidător la SJU Vâlcea: Suleiman și finul l-au trecut pe un amic la proba practică, după ce l-au respins la cea scrisă!

0
16488

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vâlcea a organizat un concurs, în perioada 17 – 23 ianuarie, pentru ocuparea a trei posturi de asistent generalist UPU – SMURD. Vineri, pe 17, în urma selectării dosarelor de candidatură depuse, au fost declarați admiși 29 de concurenți. Paradoxal, însă, marți, pe 21, apar la proba scrisă 38 de concurenți participanți, dintre care 29 au fost declarați respinși în urma punctajelor obținute sau nu s-au prezentat la examen. Miercuri, pe 22, la proba practică, s-au mai prezentat doar 8 din cei 11 care ar fi trebuit, despre ceilalți trei neexistând alte mențiuni. De fapt, erau doar șapte și explicăm în continuare de ce.


Așa cum reiese din documentația încărcată chiar pe site-ul instituției (sjv.ro), la proba practică a participat și a și fost declarat admis (chiar cu 90 de puncte) candidatul Constantin Ionuț Tîmplărescu, concurent care la proba scrisă fusese declarat respins, pentru că obținuse doar 48 de puncte.
Comisia de examinare a fost condusă de medicul Florin Nicolae (șeful șecției UPU) și i-a mai inclus pe finul său, Adrian Ionuț Mihăescu, asistenta Ionela Ilie, iar ca secretar pe economista Iuliana Maria Popescu. În calitate de observatori ai procedurii au semnat procesele verbale liderul sindical as. Maria Costea și asistenta Ileana Mirabela Dascălu.

Încă o mică mostră din circuitul angajărilor în instituții publice

În urma celor câteva discuții avute în această după amiază cu unii participanți la concurs, precum și cu angajați ai SJU (haios, una chiar lângă fiul unui director de bibliotecă județeană angajat de curând de generosul manager al SJU Dan Ponoran, ceva pe la registratură, dacă am înțeles bine, se pare că în contraserviciu cu angajarea, prin 2018, a soției medicului Mihăescu pe la bibliotecă), a reieșt că asistentul Constantin Ionuț Tîmplărescu ar fi un apropiat al celui poreclit în spital Suleiman (șeful de la UPU), fiind văzut des ajutându-l pe acesta pe la cabana pe care o deține în comuna Stroești. Picante sau nu, probabil că și aceste detalii vor fi analizate de instituțiile abilitate, cum de altfel e obligatoriu să fie cercetată riguros întreaga procedură care a generat acest bizar rezultat.
Contestațiile se puteau depune până azi, 23 ianuarie, ora 11, la secretariatul SJU, însă nu mai are rost să discutăm despre ele din moment ce la ora 14.00 a și avut loc proba interviu, în urma căreia au fost declarați admiși cei trei… norocoși.
Așteptăm cu interes punct oficial de vedere din partea conduceriulor SJU Vâlcea și secției UPU. Bine ar fi să se grăbească să facă public unul prin care să elucideze, dacă pot, dubioasa situație chiar și în ceasul al treisprezecelea.
SJU Vâlcea se află în subordinea Consiliului Județean Vâlcea.
Colaj foto deschidere: SJU, finul, nașul și cabana. Surse: SJU, UTI, FB etc.

LĂSAȚI UN MESAJ