Elevii Colegiului Energetic, participanți la o nouă ediție a Conferinței Internaționale de Hidraulică și Pneumatică HERVEX

0
1082

Elevii clasei a XI-a A a Colegiului Energetic din Râmnicu Vâlcea au participat pe 14 noiembrie la a XXV-a ediție a Conferinței Internaționale de Hidraulică și Pneumatică HERVEX 2019, eveniment organizat de Camera de Comerț și Industrie – Vâlcea.


Temele prezentate elevilor au fost “Industria 4.0” și “Economia circulară”, de către drd. ing. Chiriță Alexandru – Polifron – Institutul Național de Cercetări pentru Hidraulică și Pneumatică București – INOE 2000-IHP, lector universitar la Universitatea „Politehnica” București și drd. ing. Hristea Alexandru – Institutul National de Cercetări pentru Hidraulică și Pneumatică București – INOE 2000-IHP.
Acestea reprezintă două tendințe moderne de dezvoltare, reieșite dintr-o analiză multidisciplinară privitoare la viitorul societății umane în general și a Europei în special. Cele două domenii se încadrează în ideea generală de dezvoltare durabilă, țara noastră fiind implicată în ambele subiecte. S-a depășit faza teoretică și s-a trecut la implementarea multora din principiile de bază ale acestor direcții.
În partea a doua a activității, elevii au asistat la o demonstrație de realizare a unei piese cu o imprimantă 3D. Ei au dovedit că sunt pasionați de astfel de echipamente, cunoscând deja o parte din programele cu care acestea operează. A urmat un concurs cu întrebări generale din pneumatică și hidraulică la care elevii au obținut rezultate foarte bune, fiind premiați de Dr. Ing. Drumea Petrin – Institutul National de Cercetări pentru Hidraulica si Pneumatica București – INOE 2000-IHP și ing. Rizoiu Gheorghe – Director general al Camerei de Comerț și Industrie Vâlcea.
Elevii au fost însoțiți de profesorii Monica Popescu și Mariana Marica, director adjunct.

LĂSAȚI UN MESAJ