Cazul Călina, tratat de doi foști șefi de poliție: prefectul de Vâlcea – lipsă de reacție, deputatul PSD Eugen Neață a votat chiar îmblânzirea pedepselor

0
7250

Politicile promovate de PSD au slăbit autoritatea statului și pun în pericol siguranța cetățeanului. Lipsa dotărilor, personalul insuficient, numărul mic de cursuri de calificare, dar mai ales atacurile PSD asupra Legilor Justiției fac victime în rândul polițiștilor români, susține PNL Vâlcea, printr-un comunicat remis presei de către departamentul Comunicare.


“Este îngrijorătoare scena la care asistăm tot mai des, în care forțele de ordine se află într-un război tot mai inegal cu cei care încalcă legea. Așa cum am văzut că s-a întâmplat acum două zile, la Prundeni, când doi polițiști insuficient instruiți nu au mai putut reacționa la metodele tot mai pline de tupeu ale infractorilor, încurajați de slăbirea legislației din ultima vreme. Nu dorim să promovăm o temă a statului excesiv, în care forțele de ordine să profite de poziția lor și să genereze panică în rândul cetățenilor. Avem nevoie, însă, de un stat în care cei desemnați să apere legea, să beneficieze de echipamente și de mijloace moderne sau măcar decente pentru a-și duce la bun sfârșit misiunile. Ne confruntăm, din păcate, cu o scădere a autorităţii Poliţiei. Mai mult, considerăm că o contribuție negativă majoră în contextul unor astfel de situații a avut-o politica PSD, care a slăbit constant posibilitățile de prevenire și a dus în derizoriu statutul polițiștilor români.
Astăzi, când avem o astfel de situație și la Vâlcea, constatăm cu indignare că, deși avem un prefect, și chiar un parlamentar care provin din rândurile breslei, aceștia adoptă politica struțului și nu iau atitudine față de acest caz. Este regretabil chiar că parlamentarul în cauză a pus umărul, prin votul dat, la îmblânzirea pedepselor prevăzute în Codul Penal și nicidecum la măsuri care să privească protejarea foștilor colegi, aceștia fiind nevoiți să intervină sau să se apere zi de zi cu un pistol Carpați și o mapă de hârtii. Reamintim vâlcenilor că, în urmă cu doi ani, deputatul Eugen Neață, fostul șef al IPJ, era mai preocupat de a schimba Codul Penal printr-o inițiativă ce viza «cumulul uriaș de pedepse», mult prea dur pentru infractori.
În urma acestui caz, salutăm decizia ministrului MAI Marcel Vela, singurul care a reacționat prompt și i-a cerut adjunctului Inspectoratului General al Poliţiei Române să facă verificări la nivelul structurii locale. Pe cale de consecință, așteptăm concluziile acestei anchete privind cazul petrecut în comuna Prundeni.”
Reamintim că Eugen Neață a fost sprijinit pentru a accede în Parlament pe listele PSD de primarul Râmnicului, Mircia Gutău.
Colaj foto: Ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ