Buican: Clientela politică a PSD arde de nerăbdare să preia activele CET Govora! Ministrul Economiei a garantat deschidere totală reprezentanților USG

1
10599

Luni, 18 noiembrie, la sediul Ministerului Economiei a avut loc o primă întâlnire de lucru privind găsirea celor mai bune soluții pentru rezolvarea problemelor grave de pe platforma chimică din județul Vâlcea. La această întâlnire au participat: Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Daniel Popescu, președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, liderii sindicatului ”Sodistul” și patronatul de la Ciech Soda, domnii Dawid Jakubowicz, Președintele Consiliului de Administrație, Miroslaw Skowron, Membrul Consiliului de Administrație și Witold Urbanowski, Director General.


Această întâlnire a debutat cu prezentările făcute de către sindicatul și patronatul de la Ciech Soda (Uzinele Sodice Govora) privind situația de pe platforma chimică vâlceană și a continuat cu detalierea posibilelor soluții care există pentru ieșirea din impas. Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Daniel Popescu, și-a manifestat deschiderea totală privind susținerea soluțiilor prezentate și a promis că atâta timp cât va fi Ministru, instituția pe care o conduce va acorda tot sprijinul în vederea implementării unor măsuri care să asigure județului Vâlcea șansa unei dezvoltări durabile. În urma discuțiilor, toți cei prezenți au fost de acord că principala ”frână” în rezolvarea problemei de pe platforma chimică o reprezintă “dezinteresul” patronatului și al administratorului judiciar de la CET Govora.
Având în vedere toate aceste aspecte, participanții la această întâlnire de la Ministerul Economiei au căzut de acord ca aceste întâlniri să continue și a fost stabilit un parcurs clar al etapelor necesare implementării soluțiilor prezentate, cu totala implicare din partea Ministerului Economiei.
“Această primă întâlnire a fost una destul de bună. Și cei din sindicat, și cei din patronatul Ciech Sodă au putut să vadă dorința de implicare din partea Ministrului liberal al Economiei. Chiar dacă nu vă pot da detalii tehnice din această întâlnire, vă pot spune că viitorul arată bine. Din partea Ministerului Economiei există o deschidere maximă. Din păcate, nu același lucru se poate spune de către CET Govora și a celor care administrează și patronează această companie. Impresia mea este că în mod deliberat se dorește falimentarea CET Govora, existând interese uriașe privind preluarea perimetrelor de exploatare a cărbunelui de la Berbești-Alunu de către grupurile de interese politico-economice ce se află în spatele actualilor conducători ai județului Vâlcea. Clientela politică a PSD arde de nerăbdare să preia activele CET Govora, exact ca niște vulturi ce dau târcoale unui leș”, a declarat deputatul Cristian Buican, președintele PNL Vâlcea.
Toți partenerii implicați în acest demers au avut roluri asumate și respectate cu responsabilitate și eficiență maxime. Trebuie amintit și liderul Sindicatului “Sodistul”, Adrian Mugioiu, precum și senatorul PNL Vâlcea Romulus Bulacu, președinte al Comisiei Naționale pentru Economie, Mediul de Afaceri, Energie și Turism din cadrul PNL. Vom reveni cu amănunte în exclusivitate despre acest subiect abordat (dintr-o listă precisă) în regim de urgență de reprezentanții Ciech – USG și ai PNL Vâlcea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ