Din partea cărui partid va candida la Primăria Mihăești Cătălin Stănică?

0
5685

România experiementează primul ciclu de alegeri în ani consecutivi. Așa se explică faptul că nici n-au trecut alegerile pentru funcția de Președinte al României (programate pe 10, respectiv 24 noiembrie) și politicienii locali au intrat în febra pregătirii “localelor” de la vară (sfârșitul lunii mai sau luna iunie). Creionarea strategiilor include și stabilirea candidaților, în primul rând a celor la funcțiile de primar și președinte de consiliu județean. O competiție neașteptat de puternică se anunță, din nou după ani buni de calm politic local, și în Mihăești, comună în mare parte cu specific mai degrabă urban decât rural datorită învecinării cu Râmnicu Vâlcea, dar și a existenței pe raza ei administrativ-teritorială multor societăți publice sau private importante. Totodată, comuna se situează  și în primele cinci ale județului după numărul de locuitori.


Zilele trecute ne-am aflat în comuna amintită pentru documentarea unui subiect care nu are legătură cu politica. Dacă tot am ajuns acolo, am zis să luăm și pulsul politic. În ce privește prezidențialele, nu are sens să intrăm prea mult în detalii, rezultatul fiind previzibil în favoarea candidaților formațiunilor de Opoziție chiar dacă rezident în Mihăești este și președintele PSD Vâlcea și al consiliului județean, Constantin Rădulescu. Surpriza s-a produs atunci când i-am întrebat pe unii locuitori pe cine văd favorit la cârma primăriei, de la anul. Un număr neașteptat de mare din totalul celor chestionați l-au indicat pe Cătălin Stănică, fiul fostului primar al localității înainte ca funcția să-i revină actualului, Constantin Bârzăgeanu.
Cătălin a mai lucrat în primăria localității, timp de trei ani, până în momentul în care a ales să-și încere norocul la muncă în Occident. Între timp, a revenit pe plaiurile natale și investește banii câștigați într-o mică afacere. Ca pregătire, tânărul este economist. Are și un hobby, fotbalul, care l-a ajutat să fie popular în localitate, evoluând mai mulți ani pentru echipa locală. Actualul primar, Constantin Bârzăgeanu, a candidat anterior din partea PDL, respectiv PNL. Însă poate schimba oricând macazul, unii localnici susținând că-l văd foarte apropiat de PER-ul lui Mircia Gutău în ultima vreme. Probabil că așa se explică și cum de au ajuns să execute tot mai multe lucrări pe raza localității firme cunoscute ca fiind printre favoritele edilului-șef din municipiul reședință de județ. Cătălin Stănică susține că încă nu a decis alături de care partid va merge, dar recunoaște că se gândește destul de serios la o candidatură la funcția de primar al localității natale. Cam toți cei care îl cunosc îl văd mai apropiat de liberalism decât de orice alt curent politic. Așa stând lucrurile, numai în pielea conducerii județene a liberalilor să nu fii în astfel de situații. 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ