PSD continuă să direcționeze fondurile publice pe criterii politice. Fondul de Dezvoltare și Investiții, Caritas electoral

0
2102

În data de 17 septembrie a.c., prin Ordinul nr. 267, președintele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză a aprobat Lista proiectelor aprobate pentru finanțare prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI). Din analiza Ordinului menționat rezultă că practica repartizării/aprobării fondurilor publice pe criterii politice, instaurată de reprezentanții PSD de la nivel județean și central în ultimii ani, continuă. Astfel, din cele 116 de proiecte finanțate, reprezentând 46% din fondurile disponibile în acest an, administrațiile publice locale conduse de edilii PSD au primit aproximativ 80% din fonduri. În ceea ce privește județul Vâlcea, din cele 5 administrații publice ce au primit finanțare prin FDI, 4 aparțin PSD și una PER.


Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, anunță public că va depune o interpelare la Comisia Națională de Strategie și Prognoză pentru a solicita criteriile pe baza cărora au fost aprobate proiectele ce vor primii finanțare prin FDI. Ulterior acestui demers, parlamentarul liberal va sesiza organele abilitate privind repartizarea fondurilor publice pe criterii politice, considerând că este inadmisibil ca fondurile publice să fie direcționate pe criterii politice, văduvind astfel românii ce  locuiesc în administrații publice conduse de edili care nu sunt de la PSD.
Ținând cont că din analiza Listei proiectelor aprobate pentru finanțare prin Fondul de Dezvoltare și Investiții reiese faptul că valoarea medie a proiectelor propuse spre finanțare este una considerabilă, deputatul liberal Cristian Buican, atenționează public reprezentanții administrațiilor publice locale mai mici (comune și orașe mici), dar și cetățenii ce locuiesc în aceste localități, ce accesează fonduri prin FDI, că acești bani reprezintă un împrumut și vor trebui returnați. În opinia parlamentarului Cristian Buican, FDI reprezintă o nouă păcăleală marca PSD, întrucât fondurile aprobate nu există în realitate, iar nota de plată pentru toate aceste proiecte va trebui suportată de viitoarele guverne.
“Suntem în 2019 și PSD continuă să repartizeze fondurile publice pe criterii politice. Este ceva strigător la cer. Ei se comportă ca în perioada comunistă, ca și cum aceste fonduri publice ar fi ale lor, de acasă. Este inacceptabil și voi sesiza organele abilitate. Pe lângă că acest fond are iz de păcăleală electorală pentru primari, un fel de Caritas guvernamental, observ că banii nu sunt folosiți pentru sănătate, educație, gaze, canalizare sau aducțiuni de apă, așa cum ar fi normal și așa cum scrie în normele metodologice. Este inadmisibil. Sunt convins că cetățenii români nu vor mai putea fi păcăliți și la vot le vor arăta celor de la PSD că trebuie să plece acasă, atât la alegerile prezidențiale cât și la cele locale și parlamentare de la anul”, a declarat președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

LĂSAȚI UN MESAJ