PNL Râmnicu Vâlcea dezaprobă limbajul suburban al primarului Mircia Gutău

0
3379

În urma unei apariții avute de primarul municipiului Râmnicu-Vâlcea, domnul Mircia Gutău, la un post local de televiziune, în care a folosit un limbaj incalificabil referindu-se la organizația PNL Râmnicu-Vâlcea și la membrii săi, dorim să facem următoarele precizări, pentru corecta informare a opiniei publice:


1. Ne exprimăm regretul că vocabularul edilului municipiului, capitală reședință de județ, conține cuvinte suburbane, incalificabile pentru un reprezentant al administrației publice locale. Probabil, scăderea popularității sale în rândul cetățenilor municipiului, validată inclusiv la alegerile europarlamentare, l-a făcut pe acesta să își piardă controlul și să jignească, fără niciun fel de provocare, membrii PNL. Ne cerem noi scuze râmnicenilor că trebuie să suporte astfel de pusee de grobianism din partea celui care ar trebui să fie un model de comportament democratic și de civilizație.
2. Evenimentul de strângere de semnături la care a făcut referire domnul Mircia Gutău este unul normal într-o țară civilizată. Evenimentele culturale, sportive sau concertele reprezintă un bun prilej pentru politicieni de a intra în contact direct cu cetățenii, cu atât mai mult cu cât în perioada la care facem referire se desfășura campania de strângere de semnături pentru candidații la prezidențiale. Așa se procedează peste tot în lumea civilizată și dorim să reiterăm faptul că PNL Râmnicu-Vâlcea nu a avut intenția de a politiza acest eveniment, ci doar de a ieși în întâminarea râmnicenilor care doreau să semneze pentru susținerea candidaturii domnului Klaus Iohannis.
3. Dacă ar ieși din bula mediocrității în care insistă să se afunde, dacă ar asculta vocea râmnicenilor și dacă ar fi preocupat de respectarea drepturilor și libertăților garantate de Constituție și de Legile în vigoare, domnul Mircia Gutău s-ar concentra pe îmbunătățirea serviciilor publice oferite râmnicenilor, pe respectarea obligațiilor legale pe care administrația publică locală le are, sau pe creșterea atractivității investiționale a municipiului pe care încă îl păstorește.
Președinte PNL Râmnicu-Vâlcea, Claudia Mihaela BANU

LĂSAȚI UN MESAJ