PNL Râmnicu Vâlcea susţine demersul elevilor vâlceni! Solicită ședință extraordinară a CL pentru stabilirea burselor și cere IȘJ situația exactă a beneficiarilor

0
4374

Ca urmare a acţiunii Asociaţiei Vâlcene a Elevilor (AVE) prin care a dat în judecată Primăria Municipiului Râmnicu-Vâlcea pentru încălcarea Legii Educaţiei privind acordarea burselor şcolare, organizaţia PNL Râmnicu-Vâlcea anunţă public că susţine doleanţele elevilor vâlceni privind acordarea burselor şcolare şi solicită imperativ administraţiei publice locale din municipiul Râmnicu-Vâlcea intrarea în legalitate.


“PNL Râmnicu-Vâlcea înțelege demersul Asociației Elevilor, îl consideră unul corect și va propune o rectificare a bugetului local prin care să se remedieze acest abuz prin care Legea Educației a fost încălcată și elevii vâlceni aflați în situații sociale dificile, laolaltă cu olimpicii, au primit de la primărie doar cuvinte frumoase… dar nicio bursă până în prezent. De asemenea, ne exprimăm regretul că bucuria începerii noului an şcolar este umbrită de atitudinea reprobabilă a administraţiei publice locale din Râmnicu Vâlcea sub Mircia Gutău, care dovedeşte că educația, elevii și părinții, sunt o doar un subiect incomod care trebuie tratat cu dezinteres, agresivitate și subfinanțare. Este rușinos că o asociație de elevi trebuie să atragă atenția primarului să respecte legea. Noi, ca oameni politici, dar mai ales ca părinți, ar trebui să facem tot ce este în puterea noastră să sprijinim educația și elevii, prin acțiuni concrete, nu doar declarativ. Tocmai de aceea, PNL Râmnicu Vâlcea propune public următorul plan de acțiuni pentru corectarea, cât mai urgentă, a acestui abuz al administrației publice locale din Râmnicu-Vâlcea:
1. Consilierii municipali liberali intenționează să solicite o ședință extraordinară a Consiliului Local după strângerea semnăturilor necesare, în care vor înainta o propunere de Hotărâre de Consiliu Local având ca obiect cuantumurile fiecărei burse școlare. Astfel, cuantumurile burselor lunare pe care le PNL Râmnicu Vâlcea le va propune sunt:
● 150 Ron – Bursă Socială;
● 200 Ron – Bursă de Studiu;
● 100 Ron – Bursă de Merit;
● 150 Ron – Bursă de Performanță.
Amintim, desigur, că în baza legislației în vigoare bursele școlare vor putea fi cumulate dacă elevii întrunesc criteriile din lege.
2. PNL Râmnicu-Vâlcea va solicita Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea să ne trimită, de urgență, numărul de elevi din municipiu care se încadrează în criteriile de oferire a burselor școlare așa cum sunt acestea definite în Ordinul Ministrului Educației nr. 5576 din 7 octombrie 2011, cu modificările ulterioare.
3. După ce vom avea situația numărului total de elevi din municipiu care trebuie să primească fiecare tip de burse școlare, vom propune o rectificare a bugetului local, astfel încât fondurile alocate pentru bursele școlare să fie acoperitoare.
Într-o Românie Normală importanța educației se vede în bugetele publice, nu doar în discursurile de la început de an școlar. Ne dorim ca acest demers natural în sprijinul elevilor să fie susținut de toți consilierii locali de bună credință care își înțeleg rolul în comunitate”, arată, într-un comunicat remis presei miercuri, 11 septembrie, președintele PNL Râmnicu Vâlcea Claudia-Mihaela Banu.

LĂSAȚI UN MESAJ