Sublocotenentul Bulacu, înaintat ca la Radio Erevan la gradul de colonel de jurnalistul Crișu Popescu

0
5425

Umor involuntar sau… situație demnă de poantele despre răspunsurile care ar fi fost oferite ascultătorilor de Radio Erevan, în perioada comunistă. Senatorul PNL Romulus Bulacu nu este colonel, deci nici înaintat în grad de Gabriel Oprea, așa cum a publicat recent pe Facebook simpaticul coleg de breaslă. În 1977, după încheierea stagiului militar la termen redus, actualul parlamentar a primit ,ca aproape orice student din acele vremuri, gradul de sublocotenent. “Informația” putea fi foarte ușor combătută chiar de către fostul comandant al Centrului Militar Județean Vâlcea, al cărui nume a fost invocat în aceeași postare. Probabil și din rațiuni de ordin legal ce țin de specificul activității militare în care a activat până la pensionare, acesta s-a abținut totuși de la comentarii (și foarte bine a făcut) legate de acest “subiect”. Așa stând lucrurile, a picat și “dezvăluirea” intenției parlamentarului liberal de a primi o necuvenită pensie de serviciu din partea MApN. Ghinion, cum s-ar spune la… pescuit. 🙂


“Mi-am permis să plec o săptămână în concediu, să fiu și eu măcar câteva zile alături doar de familie și, când am revenit acasă, am citit cu stupoare că aș fi colonel, «făcut de Gabriel Oprea când era șeful MapN». Mai lispea să se spună despre mine că aș fi și nu știu ce acoperit. Cred că s-a ajuns deja prea jos cu nivelul abordării disputelor politice și nu face nimănui cinste să propage informații false, fără o minimă încercare de verificare a lor. În primul rând, trebuie să spun că niciodată nu mi-a trecut prin minte să urmez o carieră militară. Am și fost plecat de la o vârstă fragedă de acasă, am făcut liceul la Sibiu, apoi Facultatea la Iași… Așa cum era atunci, după ce am fost declarat admis în urma examenului susținut la Universitatea Tehnică «Gheorghe Asachi» din Iași, am fost recrutat, ca orice student, pentru satisfacerea stagiului militar cu termen redus. Tot ca orice student, am încheiat stagiul militar, iar după absolvirea facultății am primit gradul de sublocotenent. Această banală informație putea fi foarte ușor verificată chiar la Centrul Militar Județean, al cărui comandat a fost până de curând chiar domnul Iulian Trușcă. Nu m-a interesat nici să obțin pensie suplimentară dintr-un motiv foarte simplu. În calitate de om de afaceri, am reușit, împreună cu familia și colegii de la societățile pe care le-am condus, să obținem rezultate frumoase în domeniul care ne-a consacrat, inclusiv din punct de vedere financiar. Mă așteptam măcar să mi se ceară un punct de vedere, nu cred că am refuzat dialogul cu cineva din presă pe vreun subiect și nici de critică nu m-am ferit. Dar, îmi pare rău, una e critica și alta e intoxicarea premeditată a opiniei publice. Deși mi se pare chiar jenantă situația, dacă nu mă sunați dumneavoastră, mă gândeam să scriu o postare pe rețeaua respectivă de socializare pentru a limpezi lucrurile”, ne-a declarat Romulus Bulacu.
Pe lângă licența de inginer diplomat obținută după finalizarea studiilor la Universitatea “Gheorghe Asachi” – Facultatea de tehnologia și chimia textilelor, senatorul liberal vâlcean mai este absolventul unui Masterat în dreptul afacerilor la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu și al unui doctorat la aceeași instituție de învățământ superior din Iași. Din punct de vedere profesional, de la absolvirea facultății și până în prezent, Romulus Bulacu a activat doar în domeniul fabricării textilelor nețesute.
Colegul de breaslă care a supus atenției publice informația eronată probabil că s-a bazat pe o listă publicată de Antena 3, în 2017, care cuprindea nume de personaje politice sau din alte domenii ce ar fi fost înaintate în grad până la cel de colonel de Gabriel Oprea. Totuși, dacă pe lista respectivă a apărut, inițial, și numele lui Romulus Bulacu, a doua zi a fost rectificată “informația”, o serie de nume, printre care și cel al senatorului liberal vâlcean, fiind eliminate din aceasta. Mai jos, aveți și postarea din mediul online care a generat recent stupoare în rândul opiniei publice locale.

Nota Bene! Din copia după livretul militar a fost decupată o secțiune din rațiuni care țin de respectarea legislației în domeniu. Nu e absolut nimic spectaculos precizat acolo, oricum.

LĂSAȚI UN MESAJ