Decizii ferme ale PNL Vâlcea: fără blaturi cu PSD!

0
1396

Joi, 22 august 2019, în cadrul ședinței Biroului Politic Județean (BPJ) al PNL Vâlcea s-au adoptatat o serie de decizii privind excluderea din partid a 5 membri din cadrul organizației PNL Popești. Astfel, Măgura Aurora, primarul localității Popești, împreună cu 4 consilieri locali (Cojocaru Elena Daniela, Vladu Vasile Lucian, Pîrvu Vasile Dănuț și Cîrstea Daniel Dumitru) au fost excluși din PNL ca urmare a încălcării prevederilor articolului 25 din statutul PNL. Conform acestui articol, cei 5 se fac vinovați de încălcarea deciziilor și hotărârilor organismelor de conducere ale partidului și prin acestea au adus prejudicii majore îndeplinirii unor obiective politice importante. Sancțiunea cu excluderea celor 5 membrii ai PNL Popești a fost votată în BPJ cu o largă majoritate, membrii forului deliberativ liberal județean considerând că trădarea intereselor partidului trebuie sancționată cu excluderea. Sancțiunarea celor 5 reprezintă o pedeapsă politică pentru trădare, PNL fiind obligat, față de cetățenii care și-au pus speranțele în acest partid prin votul din 26 mai 2019, să demonstreze că “pactizarea” cu PSD se pedepsește prin exludere, indiferent de funcția publică pe care un astfel de membru o ocupă.


Discutarea cazurilor de excludere a unor membri din cadrul organizației PNL Păușești Otăsău a fost amânată pentru o ședință ulterioară.
Chiar dacă excluderea din partid a unor aleși locali poate părea o sancțiune destul de dură, menționăm faptul că aceasta era necesară, în contextul în care mesajul cetățenilor și linia partidului este foarte clară: fără blaturi cu PSD! PNL Vâlcea trage pe această cale un semnal de alarmă privind responsabilitatea aleșilor locali faţă de cetăţenii care i-au votat şi faţă de partidul pe listele căruia au fost aleşi.
În urma apariției într-o parte din mass-media județeană a unor informații vădit manipulatorii pe acest subiect, facem (pentru a câta oară?) un apel public la jurnaliștii vâlceni să își dedice cel puțin același timp și energie pentru prezentarea ilegalităților și dezvăluirea minciunilor actualei conduceri administrative a județului Vâlcea, conform deontologiei profesionale. Considerăm că subiectul școlilor cu toalete neconforme din județ, ilegalitățile în contractele încheiate de CJ privind modernizarea drumurilor județene, îngroparea județului Vâlcea în gunoaie de către pRădulescu și gașca PSD-istă, aranjamentele de partid privind atribuirea programului “Lapte, corn și măr” elevilor județului Vâlcea, angajările pe criterii politice și de clan în cadrul instituțiilor din subordinea CJ sau minciunile zilnice debitate de către pRădulescu ar trebui să reprezinte subiecte de interes pentru mass-media județului Vâlcea, mai importante decât viața internă de partid a principalului partid din România.
Departamentul de comunicare al PNL Vâlcea

LĂSAȚI UN MESAJ