Gutău sabotează “la rupere” strângerea de semnături pentru susținerea lui Iohannis, după ce și Cristian Jianu s-a alăturat PNL Vâlcea!

0
9124

Doar un loc, dintre cele nouă solicitate în Râmnicu Vâlcea, aprobat de municipalitate pentru instalarea unui cort în vederea strângerii de semnături pentru susținerea candidaturii lui Klaus Iohannis.
Luni 19 august, de la ora 17.00, în Centrul Râmnicului, la Ceas, a avut loc deschiderea oficială a acțiunii de strângere de semnaturi pentru susținerea candidaturii lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat în funcția de Președinte al României. La eveniment au participat peste 70 de liberali vâlceni. După întâlnirea din Centrul Râmnicului, liberalii prezenți au plecat, în echipe, pe diferite trasee din oraș pentru a le explica vâlcenilor că semnătura pentru un nou mandat al lui Klaus Iohannis în fruntea țării reprezintă încă un pas către o Românie normală, reprezentată cu demnitate la nivel internațional. Organizația municipală a PNL își propune să strângă peste 13.000 de semnături numai din Râmnicu Vâlcea și anunță public că membrii PNL vor fi prezenți zilnic pe străzile municipiului în acest scop. Din păcate, și de data aceasta administrația publică locală condusă de Mircia Gutău a ales să își manifeste mârlănește frustrarea față de cei pe care i-a identificat ca principali adversari politici. Ca să nu poată spune că nu le-a aprobat niciun loc dintre cele nouă solicitate (oficial și legal) pentru instalarea de corturi, “primăria” a aprobat la mișto unul singur! Liberalii, dar și miile de râmnicenii care doresc să semneze, se văd astfel obligați să petreacă timp suplimentar expuși caniculei pentru un banal exercițiu democratic într-o țară civilizată. Sau, cel puțin normală.


“Din păcate, evenimentul organizat de liberalii vâlceni a fost umbrit de atitudinea reprobabilă a  administrației publice locale din municipiul Râmnicu Vâlcea. Din «pură coincidență» și fără nici un pic de jenă, cei ce conduc vremelnic Primăria Râmnicu Vâlcea au considerat, într-un total dispreț față de regulile democratice, să saboteze campania de strângere de semnături a liberalilor din municipiul reședință de județ. PNL Vâlcea a depus încă din 8 august a.c. o solicitare pentru amplasarea a 9 (nouă) corturi în Râmnic pentru strângerea de semnături. Însă, fix luni, 19 august, adică în prima zi anunțată a campaniei, administrația publică locală a răspuns oficial că aprobă doar… unul din cele nouă puncte”, susțin liberalii vâlceni prin intermediul unui comunicat remis presei marți, 20 august.

Claudia Banu: “Astfel de comportamente nedemocratice și abuzive vor fi sancționate la vot de către vâlceni!”

“Astăzi a avut loc deschiderea oficială a acțiunii de strângere de semnaturi pentru susținerea candidaturii lui Klaus Iohannis, pentru un nou mandat în funcția de Președinte al României. M-am bucurat, alături de peste 70 de colegi liberali, să văd că râmnicenii ne primesc cu căldură și deschidere și că își doresc o Românie în care să-și poată crește copiii. Însemnă că suntem pe drumul cel bun și sunt convinsă că domnul Președinte Klaus Iohannis va câștiga aceste alegeri, deschizând astfel drumul spre o Românie normală. Nu pot să nu remarc atitudinea reprobabilă a  administrației publice locale din municipiul Râmnicu-Vâlcea cu privire la solicitarea PNL privind amplasarea unor corturi pentru acțiunea de strângere de semnături. Un gest de sfidare mai ales la adresa cetățenilor! Îmi exprim convingerea că astfel de comportamente nedemocratice și abuzive vor fi sancționate la vot de către vâlceni, iar cei care le practică vor fi trimiși la lada de gunoi a istoriei, acolo unde le este locul. Ne exprimăm pe această cale indignarea față de acest comportament discreționar și le reamintim actualilor conducători din Râmnic că salariile și indemnizațiile lor sunt plătite din banii contribuabililor și sunt acolo pentru a fi în slujba cetățenilor, nu pentru a se folosi de pârghiile puterii pentru a pune bețe în roate adversarilor politici”, a declarat Claudia-Mihaela Banu, președinte interimar PNL Râmnicu Vâlcea.

Liberalii râmniceni consideră că preşedintele Klaus Iohannis merită reinvestit cu încrederea alegătorilor care îşi doresc normalitate, o ţară în care domenii precum educaţia și sănătatea să ocupe locul pe care-l merită, iar mediul economic să-şi recapete importanţa cuvenită.

LĂSAȚI UN MESAJ