PNL Vâlcea îi propune liderului PSD Constantin Rădulescu măsuri pe care CJ Vâlcea ar trebui să le transpună de urgență în hotărâri

0
3048

Ca urmare a presiunii publice pe care președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, a făcut-o pentru renunțarea la achiziționarea de către Consiliul Județean Vâlcea a unor piese de mobilier și a unei mochete în valoare de 100.000 de euro (http://saptamana.net/mobi/articol/15073-pe-ce-ar-trebui-sa-cheltuiasca-cj-valcea-100-000-de-euro-mobilier-si-mocheta-pentru-biroul-presedintelui-sau-asigurarea-toaletelor-moderne-elevilor-valceni), domnul Constantin Rădulescu a anunțat că renunță la această cheltuială inutilă și că acești bani vor fi folosiți la alte proiecte mai importante pentru județ (http://saptamana.net/articol/15294-presedintele-constantin-radulescu-renunta-la-amenajarea-sediului-consiliului-judetean-valcea).


Având în vedere acest anunț, președintele PNL Vâlcea consideră că acestă decizie reprezintă primul semn de normalitate pe care domnul Constantin Rădulescu îl face în cei peste trei ani de când conduce CJ Vâlcea. Deputatul Cristian Buican îi propune domnului Constantin Rădulescu o serie de 5 măsuri pe care CJ Vâlcea ar trebui să le transpună de urgență în hotărâri:
1. Stoparea angajărilor politice la instituțiile și companiile din subordinea CJ Vâlcea. În ultimii 3 ani, instituțiile din subordinea CJ au fost împânzite de către ”lipitorii de afișe ai PSD”. Acest fapt afectează activitatea acestor instituții și scade calitatea serviciilor publice oferite de aceste instituții și companii vâlcenilor. Cele mai elocvente exemple sunt Spitalul Județean de Urgență Vâlcea și CET Govora, acolo unde angajările s-au făcut exclusiv pe criterii politice, iar rezultatele proaste le simt vâlcenii, aproape zilnic: la Spitalul Județean serviciile medicale sunt la cel mai scăzut nivel și CET Govora este în pragul falimentului!
2. Adoptarea, de urgență, a unei hotărâri de CJ prin care să fie asigurate fonduri unităților de învățământ din Vâlcea care nu au încă toalete conforme. În județul Vâlcea încă mai există 6 unități de învățământ ce au toaletă în fundul curții și nici nu sunt incluse în vreun program european, guvernamental, județean sau local de modernizare. Este inacceptabil ca în anul 2019 să existe şcoli şi grădiniţe cu toalete în fundul curţii. De aceea, este obligatoriu ca toate autorităţile să se concentreze pe această problemă, astfel încât în anul şcolar ce începe în septembrie să nu mai existe nicio unitate de învăţământ din judeţul Vâlcea cu toalete neconforme.
3. Adoptarea unei hotărâri de CJ prin care fondurile publice repartizate de CJ localităților să fie făcută pe baza unor criterii obiective, transparente şi predictibile. Analiza repartiţiei fondurilor publice de la Consiliul Judeţean Vâlcea spre UAT-uri în perioada 2008-2018 (http://valceainfo.ro/2018/02/26/cristian-buican-propune-majoritatii-din-cj-valcea-un-acord-politic-pentru-repartizarea-fondurilor-pe-criterii-obiective/) ne arată că indiferent de majoritatea politică ce a condus acest judeţ în ultimii 10 ani, distribuţia fondurilor publice a avut un important caracter politic. Acest fenomen este unul profund nociv și trebuie să înceteze.
4. Realizarea unui Master Plan județean privind drumurile județene cu valabilitate de minimum 10 ani (program multi-anual de investiții, asumat de toate partidele, pe o perioadă de 10 ani, pe criterii obiective, cu date științifice). Realizarea unui master plan pentru infrastructura rutieră județeană (drumuri și poduri) reprezintă singura posibilitate de dezvoltare corectă şi transparentă a judeţului Vâlcea. Un astfel de document ar asigura un cadru propice dezvoltării durabile şi ar da un semnal puternic de stabilitate şi transparenţă investitorilor, care ar cunoaşte priorităţile judeţene în materie de infrastructură rutieră pe următorii 10 ani. În județul Vâlcea, pe drumurile administrate de Consiliul Județean, sunt 285 de poduri, podețe, viaducte și tuneluri. Dintre acestea, 46 sunt avariate și au nevoie de reparații capitale, urgente (aproximativ 16% din totatul podurilor de pe drumurile județene din Vâlcea). Pe oricare dintre cele 46 de găuri negre administrate de CJ se poate întâmpla oricând o tragedie. După 1990, din cele 285 de poduri, au fost construite 29 și au fost consolidate doar 8. De asemenea, în materie de reabilitare drumuri județene, prioritatea CJ Vâlcea trebuie să fie asigurarea finanțării pentru DN 7 D (preluare + modernizare integrală) și DJ 605 A, cele mai proaste drumuri din județul Vâlcea (unul este de pământ, iar celălalt arată ca după bombardament).
5. Urgentarea implementării proiectului Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor Solide în județul Vâlcea (SMID). Din anul 2017, județul Vâlcea se confruntă cu o criză acută a gunoaielor. Fie că vorbim de lipsa unei gropi de gunoi conforme, fie că vorbim de creșterea prețului plătit de populație pentru ridicarea gunoiului sau de lipsa de interes a autorităților privind rezolvarea acestei probleme, județul Vâlcea se află, din cauza incompetenței reprezentanților PSD, sub zodia nefastă a gunoaielor. Acest aspect trebuie remediat urgent, cu atât mai mult cu cât nu se întrevede finalizarea integrală a infrastructurii SMID în următorii 2-3  ani. (…)

Andreianu: “Somăm Consiliul Județean să remedieze urgent disfuncționalitățile existente în transportul elevilor navetiști!”

Și președintele OFL Vâlcea, consilierul județean Mihaela Andreianu, se alătură tiruluila care este supus președintele CJ și al PSD Vâlcea. “Atragem atenția asupra pericolului la care sunt expuși zilnic elevii: siguranța în proximitatea școlilor, asigurarea în condiții optime a navetei elevilor, extinderea consumului de droguri și medicamente deturnate, contrafăcute sau neautorizate, precum și încercarea de racolare a elevilor în comercializarea acestora sunt doar câteva dintre problemele care afectează siguranța și sănătatea copiilor noștri. Atragem atenția asupra faptului că măsurile adoptate de către Guvernul PSD-ALDE privind asigurarea transportului elevilor navetiști și lipsa de reacție a instituțiilor județene conduse tot de reprezentanți ai PSD-ALDE, pot avea ca efect situații tragice. Pe această cale, somăm Consiliul Județean Vâlcea să remedieze, de urgență, disfuncționalitățile existente pentru a putea asigura transportul tuturor elevilor navetiști din județul Vâlcea, probleme semnalate de-a lungul timpului (în special în ultimii doi ani) de către consilierii județeni ai PNL Vâlcea în cadrul ședințelor de Consiliu Județean”, arată Mihaela Andreianu.
Departament comunicare PNL Vâlcea

LĂSAȚI UN MESAJ