fbpx
Alte permutări după cataclismul Caracal: șeful Poliţiei Drăgăşani, numit adjunct la IPJ...

Alte permutări după cataclismul Caracal: șeful Poliţiei Drăgăşani, numit adjunct la IPJ Olt. În decembrie câștigase șefia IPJ Vâlcea, dar i-a cedat postul unui apropiat al lui Mircia Gutău

0
5660

Comisarul şef Cătălin Marin Comănceanu, şef al Poliţiei Drăgăşani, originar din Slatina. Apropiat al lui Paul Stănescu, lider PSD Olt (cel care l-a impus cu trei ani înainte pe Costi Rădulescu la șefia PSD Vâlcea), pe 17 decembrie 2018, Comănceanu a câştigat concursul pentru ocuparea funcţiei de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, dar a decis aproape imediat să demisioneze din funcție. În momentul respectiv, la comanda Poliției Vâlcea i-a urmat comisarul (în prezent comisar șef) Cosmin Iana, un alt apropiat al lui Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea asociat la puterea locală prin partidul pe care îl conduce, PER, cu PSD-ALDE, dar și al deputatului Eugen Neață (comisar-șef r, fost șef numit la IPJ Vâlcea, dar și trimisul lui Mircia Gutău pe listele PSD în decembrie 2016). La rândul său, după câteva luni în care au avut loc și intense negocieri politice PSD-PER , Cosmin Iana i-a lăsat locul (martie a.c.) în prim plan comisarului Ovidiu Sorin Oară (de asemenea numit prin împuternicire), el rămânând adjunct.


Potrivit gazetanoua.ro. “în perioada mandatului pe care Comănceanu l-a avut în fruntea Poliţiei Drăgăşani, în municipiul vâlcean au «înflorit» afacerile Clanului Brătianu”, după cum e cunoscut în Drăgășani și Slatina, teoretic destructurat de DIICOT Olt, în anul 2012. “Funcţia de şef al IPJ Olt a fost preluată de comisarul şef Vasile Armaşu, anterior Director al Direcţiei de Ordine Publică, din cadrul IGPR. Sâmbătă, ministrul deja demisionar de la Interne Nicolae Moga dispusese încetarea împuternicirii inspectorului şef al IPJ Olt Cristian Voiculescu, precum şi a celor doi adjuncți ai acestuia, Nicolae Alexe şi Ionuţ Sîrbu, în contextul crimelor de la Caracal. Totodată, Corpul de control al ministrului a propus şi cercetarea prealabilă față de cinci ofițeri și trei agenți. În același timp, a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal pentru a analiza și dispune cu privire la situația de fapt reținută în sarcina agentului din cadrul IPJ Olt care a preluat apelul de la 112. (…) Numirea acestuia nu a fost făcută, încă, oficial, documentele urmând a fi semnate în perioada următoare”, mai arată gazetanoua.ro.

Marți, 30 iulie, uncliul fetiței sechestrate și violate în Caracal, Alexandru Cumpănașu, a făcut publice, cu acordul familei, o parte din stenogramele discuției victimei cu operatorii 112. Cu câteva ore înainte, chiar înainte de a intra în ședința CSAȚ, ministrul de Interne abia numit de câteva zile Nicola Moga își anunțase demisia.

Sursa foto: gazetavalceana.ro.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY