O nouă catastrofă culturală marca Mircia Gutău cu ocazia “Zilelor” Imnului Național?

0
5924

Așa se pare dacă parcurgi programul manifestarilor din 2019. Păi, dacă tot se plânge că nu sunt bani să termine investițiile, domnul primar putea foarte bine să marcheze strict Ziua Imnului pe 29 iulie și atât! A apelat la management-ul firmei Viobeti care deja fusese identificată cu un singur angajat și cu ceva probleme.
https://ziaruldevalcea.ro/2019/06/26/cum-a-ajuns-firma-viobeti-comimpex-srl-cu-un-singur-angajat-sa-fie-organizator-al-zilelor-imnului-la-ramnicu-valcea/


S-a trecut elegant peste asta doar pentru ca o anumită angajată PER la Cultura controversată ar fi intermediat contractul în condiții ciudate și dubioase. O nouă gafă a domniței, precum multe altele care vor atârna și ele ca pietrele de moară pe spatele primarului în lupta pentru Primăria Râmnicului. În rest, un program copy- paste din anii trecuți, unde nu s-a schimbat mai nimic. Același tipic deja intrat în desuetudine. Discursuri lungi, sforăitoare, simpozioane penibile și obositoare, unde vorbitorii se ascultă pe ei înșiși sub privirile nervoase ale asistenței! Obișnuitele marșuri prin oraș pe o caldură sufocantă, unde anumiți politicieni mai șubrezi la sănătate, uzi leoarcă de sudoare și tremurând din toate încheieturile, se roagă la Dumnezeu să le dea putere și noroc de umbra vreunui copac, să ajungă de la primărie în Parcul Zăvoi făra să apeleze la… 112.
Amuzant este și faptul că din fața primăriei pleacă în jur de 1.000 de persoane și în Zăvoi mai ajung maxim 150. 😀
În rest, cu puține excepții, spectacole uneori jenante, parcă de mâna a doua, no offence, tot felul de ansambluri de prin Ardeal care nu au nicio legatură cu specificul locului. Bani aruncați pe fereastră aiurea mai ales în zilele ploioase, unde doi-trei «chiori» stau cu gura cascată în fața scenei. Ulterior, vaiete și lacrimi de crocodil că nu mai sunt bani de investiții. Mircia Gutău nu s-a prins încă, dar vâlcenii s-au mai deșteptat și nu prea mai pun botul la șmechereli.

Textul e primit pe adresa de e-mail, deși stilul seamănă cu al meu foarte mult. L-am publicat fără a sta prea mult pe gânduri și pentru a da un exemplu unor pretinși colegi din plan local despre cum se scrie un pamflet, cu stil autentic, curat și din punct de vedere tehnic, și gramatical.
Programul “Zilelor Imnului Național” (fraților, din punct de vedere istoric e o singură zi, nu sunt mai multe, mai continuați mult cu caraghioșeniile?):
http://www.primariavl.ro/component/k2/item/7087-patru-zile-de-sarbatoare-zilele-imnului-national-2019-171-de-ani-de-la-prima-intonare-a-cantecului-%E2%80%9Ddesteapta-te,-romane-%E2%80%9D,-la-29-iulie-1848,-pe-locul-actualului-parc-zavoi
Sursa foto: evenimentvalcean.ro

LĂSAȚI UN MESAJ