Victor Giosan, în echipa de negociere a PLUS cu USR pentru încheierea unei alianțe politice valabilă până în decembrie 2020

0
1833

PLUS și USR au conturat deja echipele care vor negocia, între cele două formațiuni între care a existat, înainte de 26 mai a.c., doar o înțelegere electorală, încheierea unei alianțe politice care să vizeze participarea împreună a celor două partide la toate alegerile care urmează anul acesta și anul viitor, prezidențiale, locale și generale (parlamentare).


Din partea PLUS, aceasta ar fi alcătuită din Oana Bogdan, Dragoș Pîslaru, Dragoș Tudorache, Victor Giosan, Andrei Lupu și Tiberiu Petrescu. De partea cealaltă, USR și-a ales membrii echipei de negociere prin vot, în cadrul unei ședințe care a avut loc la Brăila a conducerii centrale a partidului împreună cu liderii de organizații județene. Potrivit unui comunicat transmis de USR, membrii echipei de negociere sunt Lucian Stanciu-Viziteu (deputat), Cosette Chichirău (deputat), Allen Coliban (senator) și Cristian Moș (președinte USR Timiș), acestora urmând a li se alătura încă doi membri din partea conducerii centrale a partidului care vor fi stabiliți zilele următoare.
“Comitetul Politic al USR, reunit la Brăila (8 iunie – n.r.), i-a felicitat pe liderii filialelor USR care au contribuit decisiv la victoria obținută în alegerile europarlamentare din 26 mai. Este vorba de USR Diaspora, USR București și de cele șase filiale de sector, dar și de USR Cluj, USR Timiș, USR Brașov, USR Iași, USR Sălaj și USR Constanța. De asemenea, conducerea USR a validat afilierea europeană la grupul ALDE+Renaissance+USR PLUS din Parlamentul European”, se mai arată în comunicatul remis presei de USR.
“În urma ședinței din data de 8 iunie a Consiliului Național (CN) PLUS, președintele partidului, Dacian Cioloș, a primit mandat de negociere a unei alianțe politice cu USR. În acest proces va avea alături o comisie de negociere a cărei componență a fost stabilită, în cadrul aceleiași ședințe, de către CN PLUS. De asemenea, a fost anunțată afilierea PLUS la grupul politic ALDE – En Marche! – USR-PLUS din Parlamentul European, al cărui nume urmează să fie decis în cursul săptămânii viitoare”, se arată și în comunicatul PLUS, remis tot pe 8 iunie a.c.

LĂSAȚI UN MESAJ