Scandalos! Certificat eliberat de Medicina legală vâlceană pentru cinci zile, rețeta de la oftalmolog pentru zece!

0
4513

Miercuri seară (29 mai, în jurul orei 19.00), în timp ce se întorcea acasă de la o meditație, un elev (cu note bune și foarte bune) de liceu, în vârstă de 19 ani, din Râmnicu Vâlcea, a fost agresat din senin pe strada Nicolae Titulescu de alţi doi tineri coborâţi dintr-o dubă. Așadar, incidentul s-a petrecut pe trotuar, nu în trafic, așa cum eronat a menționat poliția vâlceană în comunicatul remis presei inițial.


Deși eu existat și alți martori, doar un alt vâlcean (în vârstă de 48 de ani) aflat în zonă a avut curajul să intervină în apărarea elevului. Agresiunea s-a soldat cu vătămarea serioasă atât a elevului, cât și a celui care i-a sărit în ajutor (ambilor le-a fost pulverziat spray iritant-lacrimogen în ochi și ambii au fost loviți în cap cu sticle de bere și pumnii). Joi, agresorii au fost identificați de polițiști, în mare măsură tot cu ajutorul adultului care a sărit în ajutorul elevului. Ei au fost reținuți pe bază de ordonanță a procurorului pentru 24 de ore, iar vineri judecătorii au și admis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile (dosar nr. 6351/288/2019 la Judecătoria Râmnicu Vâlcea). Este vorba despre frații Sebastian Florin Iacob (19 ani) și Alexandru Răzvan Iacob (29 de ani). Acesta din urmă are deja antecedente penale și se mai și afla la volanul dubei fără a deține permis, așa cum susțin polițiștii care se ocupă de cercetarea cauzei. Până aici, evoluția cercetărilor pare, cât de cât, în regulă, în ce privește interesul autorităților.

Unul dintre agresori, recidivist și fără permis, ambii netestați toxicologic

Totuși. Ce nu ne spun polițiștii este dacă au verificat ce anume au consumat agresorii, doar alcool, sau și alte substanțe? Când întreb asta, mă refer și la audierea de martori. Nu sunt naiv să nu știu că după 24 de ore e greu să mai obții probe din expertiză medicală în privința alcoolemiei care să fie valabile în instanță. Însă, cele toxicologice au alt regim și nu am auzit nimic spus în spațiul public despre asta.

Fiul altor doi medici cunoscuți în spital, angajat la SJML

Pentru că veni vorba despre expertiza medicală, să amintim încă un motiv, din păcate, de pus la îndoială buna credință a unor medici vâlceni. Victimele s-au ales cu traume serioase și au mers împreună la UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgențe Vâlcea, pentru tratament, dar și pentru obținerea certificatelor medicale constatatoare de la Medicină Legală. Ei, un anumit medic de la SJML pe nume Radu Popa Nedelcu (nu, nu este nicio coincidență de nume cu ceilalți doi medici, e chiar fiul lor), cel mai proaspăt angajat în acest serviciu, i-a eliberat certificat medical pentru… 5 zile vâlceanului de 48 de ani. Asta în condițiile în care până și rețeta dată de medicul oftalmolog era pentru 10 zile. Din fotografii se observă că luni, 3 iunie, victimei începuse să i se tumefieze și celălalt ochi și să i se umfle și obrazul. Nu mai punem la socoteală lovitura cu sticla primită în plină tâmplă…
Nota bene! De la o vreme, și serviciul condus de dr. Ioan Neamu este implicat în tot mai multe controverse de acest gen, unele chiar legate direct de numele dumenalui. Cam ce condiții trebuie să vă mai ofere statul și contribuabilul, domnilor, pentru a vă exercita meseria onorabil, fără urmă de dubiu? Dumneavoastră nu aveți copii? Dacă aveți, v-ar conveni să nu le sară nimeni în apărare în astfel de nedorite situații? Mda. Probabil că bătutul obrazului nu rezolvă prea mult nici în ce vă privește…

LĂSAȚI UN MESAJ