Daniela Lupu rămâne în continuare șefa DNA Pitești

0
2658

În ședința din 21 mai a.c., secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a luat act de faptul că vâlceanca Daniela Lupu a renunțat la demisia din calitatea de procuror șef de serviciu al DNA – Serviciul Teritorial Pitești.


Răstunarea de situație s-a produs în aproximativ 48 de ore, cu nici trei zile înainte Daniela Lupu înregistrând la CSM o cerere de încetare a activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție și revenire la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea. “Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de renunțarea la cererea de eliberare din funcția de procuror șef al Serviciului Teritorial Pitești din cadrul Direcției Nationale Anticorupție, formulată de doamna procuror Lupu Daniela”.
Daniela Lupu se află la conducerea DNA Piteşti din noiembrie 2013, după ce fostul procuror-şef, Călin Nistor (și el tot vâlcean), a fost promovat procuror-şef adjunct la nivel central al DNA (alături de argeşeanul Marius Iacob), moment în care şefă la DNA central era Laura Codruţa Kovesi. În prezent, DNA este condusă chiar de către Nicolae Nistor, delegat să îndeplinească funcția de procuror șef de direcție până în 14 august a.c.. În ultimii ani, Daniela Lupu este constant ținta unor atacuri media (unele chiar violente) venite din zona grupului controlat de controversatul Dan Voiculescu (Antena 3, luju.ro, juri.ro, monitoruljustitiei.ro etc) ai cărui parteneri sau protejați au roluri importante în politică, administrație și afaceri (și) în județele Vâlcea și Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ