În 2018, primarul Gutău Mircia a îndatorat Râmnicu Vâlcea cu 25 de milioane!

0
2110

Andrei Gheorghiu, liderul USR Vâlcea, face un scurt bilanț al administrației locale râmnicene condusă de Mircia Gutău. Verdictul este dur, bazat chiar pe datele din contabilitatea municipalității.


“Gestiunea bugetului și cea a patrimoniului Municipalității sunt în disonanță cu prioritățile cetățenilor și cu nevoile de maximă importanță ale comunității locale. Uniunea Salvați România consideră ca atragerea de fonduri europene este o oportunitate deosebită pentru dezvoltarea locală. Ca să contracteze cât mai multe proiecte din fonduri europene, administrația locală trebuie să își consolideze echipele specializate pe acest tip de activitate. Ce ar face așadar administrația locală sub mandat USR? 1. Să aleagă soluția cea mai eficientă pentru creșterea numărului de proiecte cu finanțare europeană de la nivel local, dintre cele disponibile: consolidarea echipei interne din cadrul primăriei; sub-contractare către firme private; crearea unui serviciu public cu personal contractual; parteneriate strategice. 2. Să monitorizeze și să evalueze periodic performanța echipei specializate pe atragerea de fonduri europene”, susține Andrei Gheorghiu.

Oameni noi și organizații noi
În altă ordine de idei, filiala USR Vâlcea începe să semene cu una de partid puternic pe eșichierul local, cu activitate intens și permanent, chiar și pe sfârșit de an. Zilele trecute, s-au înființat statutar alte câteva organizații locale în commune vâlcene. “Ne extindem la nivelul întregului județ. Vom avea filiale în toate localitățile. Ceea ce până mai ieri era doar o idee, începe să prindă contur. Aducem oameni noi în politică, oameni responsabili, integri și competenți. Oameni harnici și cinstiți. Îi invităm pe vâlceni să vină alături de noi, să fie chiar ei schimbarea clasei politice pornită de USR”, declară președintele USR Vâlcea.
Formațiunea derulează, de câteva zile, și o campanie umanitară. Sâmbătă și duminică ea va continua în Băbeni, Stroești și Sălătrucel, acolo unde au fost indentificate familii nevoiașe cu copii sau bătrâni la care nu mai vine nimeni și care vor primi daruri de Sărbători constând în donații strânse de la membrii USR Vâlcea și prietenii lor.

LĂSAȚI UN MESAJ