Măriți sau nu măriți tarifele, Apavil, de la 1 ianuarie? Măriți, măriți…

0
2449

Paradoxul tragi-comic e că societatea găzduiește și “Taxele și impozitele locale”. Încăperea aia de la parter în care se înghesuie la început de ani mii de râmniceni iubiți să-și plătească dările primii către asociatul majoritar, municipalitatea… Aia condusă de Mircia Gutău, un primar care a dat buzna la începutul anului ce stă să-și dea obștescul sfârșit să dubleze sau tripleze, adică aberant, ce să vezi, taxele și impozitele. Și care municipalitate, de aproape o lună, e cu cashflow-ul în vrie. Știu ei economiștii ce e acela un cashflow, în frunte cu strălucitul economist Ghibirdic, cel care are pin-ul de la administrația locală. Achitați-vă cuminți taxele și impozitele, Mircia Gutău și specialiștii lui veghează ce se întâmplă cu ele…


Ultima informare de pe site-ul Apavil SA, furnizorul vâlcean al serviciilor de alimentare cu apă și canalizare ne prezintă, ca de obicei în ultima vreme, banale lucrări curente în diverse localități. Lucrări pentru care există societatea, nu realizări, să ne înțelegem. Ce nu prezintă (și când o face, aproape niciodată la timp, pentru prompta și corecta informare a populației) Apavil, spre exemplu, este faptul că tot mai des se confruntă cu pierderi masive din rețele, deși ele au făcut și fac, an de an, obiectul unor costisitoare lucrări de “întreținere și/sau modernizare”. Cum s-a întâmplat săptămâna trecută în zona ETA, când nici operatorul, nici acționarii lui (municipalitate – 66%, CJ Vâlcea – 33%) nu au spus nici pâs timp de două zile, deși mii de locuitori se plângeau că nu au apă. Se vede treaba că noua conducere, instalată de câtvea luni cu firman ferm de la Gutău și PSD, e excepțional de competentă și responsabilă în fața zecilor de mii de consumatori captivi.
Nu e bai dacă specialiștii formați în ani de zile sunt marginalizați sau chiar îndepărtați. Nimeni nu e de neînlocuit. Orice om dă buzna la partid sau împărat să se angajeze în locul lor. Acestea fiind spuse, nu ne mai obosim să întrebăm (deja am plictisit oamenii, sunt ocupați cu cadouri, între ei, pentru copiii lor, pentru mărimile județului…) dacă vor să ne fericească începând din 1 ianuarie 2019 și cu o majorare consistentă a tarifelor. Întrebați-i măcar dumneavoastră, că poate vă răspund, iubiți râmniceni. Dacă vă răspund, cereți-le și o situație din care să reiasă și pe ce loc se află prețul perceput pentru aceste servicii în Vâlcea, raportat la nivel național în funcție de costuri. După, vom reveni și noi cu observații, dacă va fi cazul. Hai, Sărbători fericite! Asta e important. Restul e… apă de ploaie.

LĂSAȚI UN MESAJ