Cod galben și portocaliu de ninsori, viscol și polei în toată țara

0
1958

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri, 13 decembrie, mai multe atenționări de vreme rea pentru acest sfârșit de săptămână.


Astfel, vineri, de la ora 19:00, până duminică, la ora 18:00, vor fi înregistrate ninsori, lapoviță, ploi și polei în toată țara. În noaptea de vineri spre sâmbătă vor fi mai ales ninsori. Din a doua parte a zilei de sâmbătă, în Dobrogea va ploua, iar în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și local în Transilvania vor fi precipitații mixte și se va forma polei. Local, precipitațiile vor fi importante cantitativ.
De vineri, de la ora 23:00 și până duminică, ora 18:00, va fi în vigoare și un cod galben de ninsori și vant. În acest interval, în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, vestul și sudul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, jumatatea de nord a Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali, Occidentali și de Curbură, vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și se va depune un strat consistent de zăpadă. Local se vor înregistra cantități de precipitații cuprinse între 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar și în regiunile sudice și sud-vestice, cu viteze în general de 45-50 km/h.
De sâmbătă, de la ora 06:00, până duminică la ora 12:00, va fi valabil un cod portocaliu de ninsori și viscol. În județele Timiș și Caras-Severin, precum și în zona de munte a județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ninge abundent, se vor acumula peste 60…70 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăși 70 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ