Vâlcea ar putea găzdui unul dintre evenimentele din agenda președinției române a Consiliului UE. Va ocoli evenimentul istoric Valea Oltului?

0
1900

Senatorul PNL Romulus Bulacu a intuit asta, motiv pentru care i-a adresat o interpelare incluisv pe acest subiect premierului Viorica Vasilica Dăncilă. Rămâne de văzut dacă va primi și un răspuns în timp util pentru informarea publicului local, atribuție care altfel cade în sarcina șefilor filialelor PSD și ALDE.


La 12 ani de la aderarea sa la Uniunea Europeană, România va prelua, pentru prima dată, începând cu 1 ianuarie 2019, pentru șase luni, responsabilitatea Președinției uneia dintre cele mai importante instituții – Consiliul Uniunii Europene. România se va afla astfel în centrul procesului decizional European. “Cum a fost asigurată transparenţa procesului de stabilire a criteriilor pentru desemnarea Preşedinţilor şi Vicepreşedinţilor Grupurilor de lucru şi experţilor de dosare? Care sunt Ordinele de ministru, pentru fiecare minister implicat, în baza cărora au fost desemnaţi Preşedinţii, Vicepreşedinţii Grupurilor de lucru ale Consiliului şi experţii de dosare? Unde au fost publicate aceste Ordine de ministru? Dacă şi în ce manieră a fost consultat şi implicat personalul României la Bruxelles? Cum au fost aceşti reprezentanţi cooptaţi în pregătirea procedurilor de preluare şi desfăşurare a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene? Care este agenda evenimentelor pregătite de către ţara noastră, atât la nivel naţional, cât şi european pentru perioada 01.01.-30.06.2019?” sunt întrebările formulate în scris zilele trecut de parlamentarul vâlcean pe adresa Prim-ministrului.

LĂSAȚI UN MESAJ