Tudorel Toader, luat la întrebări de senatorul Romulus Bulacu despre situația deținuților eliberați în avans datorită introducerii regimului compensatoriu

0
1707

Senatorul PNL de Vâlcea Romulus Bulacu a continuat în forță activitatea parlamentară și ultima lună din anul calanderistic curent. Pe 3 decembrie, el l-a chestionat pe ministrul Justiției Tudorel Toader cu privire la situația deținuților eliberați, până acum, înainte de ispășirea pedepsei, în baza aplicării Legii regimului compensatoriu și efectul pe care l-a avut până în prezent această decizie legislativă a actualei coaliții aflate la Putere PSD-ALDE.


“Care este numărul total al persoanelor eliberate din penitenciare în baza aplicării prevederiilor Legii regimului compensatoriu şi câte s-au întors în detenţie până în prezent? Care este numărul infracţiunilor comise cu violenţă în perioada 2016, 2017, 2018 la nivel naţional şi în judeţul Vâlcea? Câte persoane au solicitat statului român acordarea de despăgubiri pentru încarcerarea în condiții improprii în baza art.55 indice 1 (Compensarea în cazul cazării în condiții necorespunzătoare) din Legea 169/2017 a recursului compensatoriu ? Care este suma totală pe care statul român a plătit-o cu titlu de despăgubiri pentru deținuții care au executat pedeapsa în condiții necorespunzătoare, precum și pentru câți deținuți eliberați ați acordat-o în baza art.55 indice 1 (Compensarea în cazul cazării în condiții necorespunzătoare) din Legea 169/2017 a recursului compensatoriu? Solicit răspuns scris”, a precizat senatorul Romulus Bulacu.

LĂSAȚI UN MESAJ