Bușagă și Roșu, condamnați definitiv de Curtea de Apel Pitești pentru fapte de corupție. Primarul din Berislăvești pierde mandatul și așteaptă o decizie a judecătorilor într-un alt dosar

0
2954

Doi primari cu care PSD Vâlcea s-a mândrit în ultimii ani au primit condamnări grele săptămâna aceasta din partea instanțelor pentru fapte de corupție comise în timpul exercitării mandatelor. Dacă în cazul fostului primar din Bujoreni Alexandru Roșu verdictul final a fost oarecum previzibil (patru ani și cinci luni de închisoare cu executare plus daune), pentru actualul primar din Berislăvești și apropiații săi vestea condamnării definitive (doi ani cu suspendare) a picat ca un trăznet. Ion Bușagă își va pierde mandatul și așteaptă cu emoții o decizie într-un alt dosar în care este acuzat de fraudarea fondurilor APIA.


Luni, 22 octombrie, judecătorii Curții de Apel Pitești s-au pronunțat în dosarul nr. 620/46/2018, în care Ion Bușagă, primarul comunei la Berislăvești a fost acuzat, alături de alți doi inculpați, de procurorii DNA de întocmirea unor acte false în favoarea Obştii Pripoara Surdoiu, prejudiciul stabilit de anchetatori pentru recunoașterea a 669,70 hectare de pădure ca aparţinând obştii deşi suprafața ar fi revenit statului fiind de 19.932.089,089 lei. Calitate de inculpați în această cauză au avut și Nicolae Talpoş, agent agricol la Primăria Berislăveşti şi Ion Mohanu, preşedintele Obştii de Moşneni Pripoara Surdoiu. Partea bună pentru Ion Bușagă și Nicolae Talpoș este că au fost condamnați definitiv, în acest caz, la doi ani de închisoare cu suspendare, Ion Mohanu fiind singurul condamnat să execute doi ani și șase luni de închisoare. Partea proastă pentru primarul comunei Berislăvești aflat la al cincilea mandat începe cu faptul că își va pierde funcția în momentul în care motivarea deciziei judecătorești îi va fi comunicată Instituției Prefectului – județul Vâlcea și continuă cu faptul că Tribunalul Vâlcea a dat un nou termen de judecată (14 noiembrie) în dosarul nr. 1685/90/2017 în care este acuzat, alături de Consiliul Local al comunei, de infracțiuni de corupție comise în dauna APIA.

Alexandru Roșu, ridicat de polițiști cu destinația Colibași în aceeași zi cu decizia definitivă a instanței

Miercuri, 24 octombrie, polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Vâlcea au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de Tribunalul Vâlcea, față de doi cetățeni ai comunei Bujoreni, unul condamnat la 4 ani și 5 luni de închisoare cu executare pentru săvârșirea  infracțiunilor de abuz în serviciu, fals și uz de fals, iar cel de-al doilea, la o pedeapsă de 5 ani și 9 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu, fals și uz de fals. “În fapt, în perioada 2011-2013, aceștia ar fi încheiat în mod fraudulos, în cadrul funcțiilor pe care le dețineau, mai multe contracte de prestări servicii, folosindu-se de documente false. Persoanele în cauză au fost conduse la un penitenciar din județul Argeș”, a fost formulat misterios comunicatul oficial al polițiștilor vâlceni. Niciun mister, totuși, fiind vorba despre fostul primar al comunei cu care se învecinează la nord Râmnicul, Alexandru Roșu, cel care a fost condamnat definitiv la 4 ani și cinci luni de închisoare cu executare și obligat să plătească Primăriei Bujoreni 239.923,88 lei reprezentând daune materiale tot de judecători ai Curții de Apel Pitești (dosar nr. 3468/90/2016).

LĂSAȚI UN MESAJ