Primarul Năstăsescu mimează procuparea pentru domeniul schiabil de la Vidra. Datorită eforturilor Acomin, sezonul poate fi fructificat mai bine decât anul trecut

0
1472

Primul punct de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de joi, 25 octombrie, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea vizează lucrarea unor “Lucrări specifice necesar a fi executate în fondul forestier pentru punerea în siguranţă a Domeniului schiabil «Transalpina ski resort», comuna Voineasa, judeţul Vâlcea”.


În fața președintelui forului, prefectul Florian Marin și a celorlalți membri ai CJSU, materialul va fi susținut de către primarul localității din nordul județului, Gabriel Năstăsescu, brigadier silvic de profesie. Cu alte cuvinte, administrația locală solicită aprobarea (probabil și ceva fonduri) pentru tăierea neprogramată a unor cantități de material lemnos de pe domeniul public din vecinătatea domeniului schiabil. Inițiativa se dorește și o confirmare pentru public a atenției primăriei pentru soarta investiției care atrage lunar mii de amatori ai sporturilor albe la Translapina Ski Resort în perioada sezonului rece, deși pe întreaga durată a anului administrația a păstrat o tăcere suspectă în privința acestui subiect, la fel ca și anul trecut, când fructificarea sezonului aproape că a fost compromisă. Din informațiile noastre, anul acesta tot compania Acomin va administra domeniul schiabil în numele Primăriei Voineasa din cauza unor sume restante pe care aceasta încă nu le-a achitat operatorului. La această situație s-a ajuns la începutul anului în curs și paradoxal, ea a ajutat la operarea domeniului, care până aproape de sfârșitul lunii ianuarie a stat închis. În rest, Acomin își îndeplinește obligațiile în funcție de banii repartizați. Lucrările la parcarea supraetajată sunt aproape finalizate, amănunt foarte important deoarece în fiecare an cozile de mașini parcate pe marginea drumului erau interminabile. Recent, primarul Năstăsescu a menționat că în apropierea pârtiei au fost deschise și câteva unități de cazare, fără a da detalii concrete în acest sens. Pe termen scurt, cele mai multe îngrijorări sunt acum legate tot de soarta DN 7A, pentru repararea căruia DRDP Craiova a anunțat, alături de conducerea CJ Vâlcea, cu “surle și trâmbițe” că lucrează, dar informațiile noastre din zonă arată că dinamica lucrărilor pe porțiuni importante este departe de ceea ce ar fi necesar.

“Extraordinară” cu ordine de zi încărcată de puncte problematice, de Ziua Armatei

Amuzant este că prefectul Florian Marin nu i-a lăsat pe directorii unor importante societăți și instituții deconcentrate să lenevească după ceremoniile dedicate Zilei Armatei. Pe ordinea de zi a ședinței CJSU ce va avea loc joi, de la ora 14.00, sunt cuprinse și alte puncte de interes major:
• “Stadiul lucrărilor specifice pentru înlăturarea efectelor calamităţilor şi prevenirea inundaţiilor în localităţile: Vaideeni, pe pâraiele Luncavăţ şi Valea Plopilor; Băbeni, pe pârâul Iazul Morţilor (Stăncălău); Nicolae Bălcescu, pe pârâul Topolog”. Materialul va fi prezentat de către Ştefan Prală, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Olt și de către Constantin Tîrşi, directorul Sucursalei Hidrocentrale Vâlcea.
• “Situaţia actuală a depozitului de deşeuri deţinut de S.C. SACOMET S.A. Horezu, amplasat  pe raza comunei Măldăreşti, judeţul Vâlcea. Activităţi de închidere şi post închidere derulate până la această dată de către administratorul acestui depozit, impuse de legislaţia în vigoare”. Materialul va fi prezentat de către Alin Voicescu, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vâlcea și de către Monica Fusescu, comisar şef, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Vâlcea.
• “Situaţia actuală a alunecării haldei de steril din punctul Gropile, comuna Alunu. Stadiul lucrărilor de casetare a pârâului Olteţ, în vederea tranzitării apelor în condiţii corespunzătoare şi la debite mai mari în zona haldei alunecate”. Materialul va fi prezentat de către Cristian Birăruţi, primarul localității Alunu și de către Ştefan Prală, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Olt.
• “Informare privind măsurile necesare pentru prevenirea şi combaterea pestei porcine africane în judeţul Vâlcea”. Materialul va fi prezentat de către Mihai Gabriel Miclea, Directorul executiv al Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea și de către lt.col. Dan Pascaru, Inspector şef al I.S.U. Vâlcea.
• “Măsuri de operaţionalizare a organismelor şi structurilor abilitate în managementul situaţiilor de urgenţă determinate de condiţiile meteorologice înregistrate în perioada august-octombrie 2018 (secetă hidrologică/pedologică)”. Materialul va fi prezentat de către Ovidiu Barbu, directorul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Vâlcea.
• “Prezentarea, spre analiză şi aprobare, a Planului de măsuri pentru perioada sezonului rece 2018 – 2019”. Materialul va fi prezentat de către lt.col. Dan Pascaru, Inspector şef al I.S.U. Vâlcea, se arată în comunicatul remis presei de Instituția Prefectului – Județul Vâlcea.

LĂSAȚI UN MESAJ