CNAIR a dispus închiderea circulaţiei rutiere pe Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului, din cauza căderilor abundente de zăpadă

0
2707

Circulaţia rutieră pe Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului, va fi închisă începând de luni, 22 octombrie, pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza căderilor abundente de zăpadă înregistrate în ultimele trei nopţi, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) într-un comunicat remis presei în aceeași zi.


Restricţia se va aplica cu începere de la ora 18:00 pe porţiunea din DN 67C, între Rânca şi Obârşia Lotrului, km 34+800 – km 59+800. “Având în vedere specificul drumului – curbe foarte strânse şi pante – există riscul ca utilajele care acţionează pe acest sector de drum să fie implicate în evenimente rutiere care pot pune în pericol viaţa deservenţilor. Atenţionăm participanţii la trafic că distrugerea elementelor care asigură închiderea drumului se constituie faptă penală şi se pedepseşte conform legilor în vigoare. Facem apel la conducătorii auto să respecte indicaţiile Poliţiei Rutiere, restricţiile şi semnalizarea rutieră temporară instituită”, se arată în documentul citat, reprezentanții instituției precizând că stratul de zăpadă era deja gros de șapte centimetri pe carosabil, în zona Pasului Urdele, în noaptea de duminică spre luni. CNAIR nu a precizat dacă măsura este definitivă pentru acest sezon rece.

LĂSAȚI UN MESAJ