“Pesta Porcină Africană este echivalentul CIUMEI la om” – PNL Vâlcea demarează o campanie de informare a cetăţenilor cu privire la efectele epidemiei

0
5432

Filiala Vâlcea a Partidul Naţional Liberal a demarat o campanie de informare a cetăţenilor cu privire la efectele Pestei Porcine Africane. Reprezentanţii PNL Vâlcea vor merge în toate localităţile din judeţul Vâlcea pentru a informa cetăţenii privind modalitatea de transmitere, depistare şi combatere a epizootiei care a lovit România. La ora actuală, bilanţul privind efectele pestei Porcine Africane este unul extrem de sumbru: 240 de localităţi din 13 judeţe, însumând 980 de focare dintre care 15 în exploataţii comerciale şi aproximativ 350.000 de porci sacrificaţi. Suntem ţara cea mai afectată de Pesta Porcină Africană din Uniunea Europeană şi nici măcar acum, în ceasul al doisprezecelea, Ministerul Agriculturii şi ANSVSA, nu par să conştientizeze dezastrul pe care l-au generat prin lipsa de reacţie.


“Ceea ce nu face PSD la guvernare, face PNL din opoziţie! Această campanie de informare a fost iniţiată încă de acum două luni de reprezentanţii PNL ca urmare a lipsei de implicare a reprezentanţilor PSD ce conduc instituţiile publice ce aveau atribuţii în domeniu şi vine să completeze acţiunile făcute deja de europarlamentarii PNL la nivel european pentru limitarea efectelor Pestei Porcine Africane în România.
Pe această cale, amintim opiniei publice vâlcene de acţiunile  şi intervenţiile europarlamentarului PNL, Daniel Buda, în privinţa stopării eficiente a răspândirii acestei maladii, precum şi soluţiile oferite de acesta în cadrul dezbaterilor din Comisia de Agricultură din Parlamentul European. De asemenea, europarlamentarul PNL, Siegfried Mureşan, este cel care a iniţiat un amendament prin care solicită suma de 110 milioane de euro din Bugetul Uniunii Europene pe anul 2019 pentru despăgubirea fermierilor din România afectaţi de Pesta Porcină Africană. Prin această campanie, PNL vine în sprijinul fermierilor cu o serie de informaţii care să îi ajute să îşi protejeze animalele, prin care încurajăm contactul între fermieri şi specialiştii în medicină veterinară şi nu în ultimul rând, prin care obligăm Guvernul să respecte măsurile de biosecuritate.
De asemenea, filiala Vâlcea a PNL îşi exprimă dezamăgirea şi atrage public atenţia asupra lipsei de implicare şi a letargiei care definesc instituţii judeţene cu atribuţii în informarea şi protecţia cetăţenilor judeţului Vâlcea, precum Instituţia Prefectului Judeţului Vâlcea. În afara unui comunicat de presă şi a 2-3 poze pe pagina de facebook a celui care vremelnic conduce această instituţie, privind “întâlnirile de lucru” pe marginea acestui subiect, Prefectura Judeţului Vâlcea  nu a făcut nimic pentru informarea cetăţenilor judeţului Vâlcea privind pericolul real al Pestei Porcine Africane”, se arată în comunicatul remis presei de către departamentul de comunicare al PNL Vâlcea.

LĂSAȚI UN MESAJ