Rangă dată peste dinți de alegători susținătorilor referendumului și în Vâlcea: cu tot turismul electoral, abia 17,6% prezență la urne!

0
5187

Știu, vi se pare cam dur titlul. Nu este deloc. Este doar o metaforă care abia răspunde aluziv stilului ticălos în care s-a făcut așa-zisa campanie de informare a cetățenilor în această perioadă. Uriașa propagandă a urii dezlănțuite a reușit pentru scurtă vreme să abată atenția de la probleme reale ale Guvernării și societății, dar cel mai trist e că a reușit să dezbine. Din motivul ăsta am ales aparent șocanta formulare: să ne gândim foarte bine pe lângă ce pericol am trecut ca societate și țară și ce inconștienți trebuie pedepsiți pentru că ne-au supus la asta.


Altfel, prea mult loc de comentarii nu a fost lăsat de rezultate, adică tot de alegători. Am ales să publicăm scurta analiză a vicepreședintelui USR Vâlcea Mihai – Adrian Durlă din două motive: pentru că este obiectivă și pentru că USR este singurul partid care merită respectat după acest referendum. Deși a anunțat că este împotrivă, formațiunea și-a trimis reprezentanți în aproape 18.000 de secții din toată țara, iar aceștia au făcut serios ceea ce trebuiau să facă reprezentanții tuturor celoralalte partide: să vegheze la respectarea legii și să apere votul românilor.

Al doilea loc pe țară la vot pe liste suplimentare!!!

“Referendumul pentru redefinirea familiei din data de 6-7 octombrie în cifre pentru Județul Vâlcea:
• Din cei 331.174 de vâlceni cu drept de vot s-au prezentat la urne 58.312. Dintre aceștia, 48.713 au votat pe liste permanente, 9.519 pe liste suplimentare și 80 la urnele mobile. (sursa Biroului Electoral Central – BEC)
Ultimul loc din Oltenia raportat la participarea la vot 17,6 % (Olt- 27,19%, Mehedinți- 26,28%, Dolj- 24,77%, Gorj- 19,91%).
Locul al doilea la nivel național la vot pe liste suplimentare 22,45%, după Covasna 26,51 % (media națională 12,78 %). Aici se poate ridica un semn de întrebare referitor la turismul electoral.
• Penultimul loc la votul cu urna mobilă 0,08% ( media Nationala 2,39 %).
• 96,74 % rata de acoperire a sectiilor de votare cu delegati USR ( 416 sectii dintr-un total de 430).
• Din cele 58.308 voturi exprimate, 90,74 % au fost DA, 7,08 NU și 2,18 anulate. (numărul mic pentru varianta “NU” se explică prin lipsa campaniei în favoarea acestei variante – n.m.)
• În infograma atașată se poate vizualiza dinamica procesului de vot la nivel judetean pe tot parcursul celor 28 de ore ale referendumului. Am luat în calcul evoluția pe listele permanente și pe cele suplimentare”, a explicat scurt și la obiect Mihai Durlă.

Adaug câteva observații personale. Oricât încearcă să se disocieze acum reprezentanții lor, primarii PSD și PNL au făcut campanie referendumului și alegerii variantei DA pe buletinul de vot și s-au mobilizat cât au putut în zilele votului. E adevărat, unii, nu puțini, nu s-au omorât cu căratul, dar asta și pentru că s-au lovit de refuzul intransigent al localnicilor. La fel stă treaba și în cazul preoților. Alții s-au muncit până duminică seară să care la vot oameni, amenințându-i chiar cu diverse lucruri dacă refuză să participe la vot.
O notă bună o primesc oficialitățile județene. Cu excepția primarului Mircica Gutău, nici președintele PSD și al Consiliului Județean Vâlcea, nici prefectul Florian Marin, nici liderii PNL Vâlcea nu au dorit să fie făcut spectacol mediatic în momentul în care s-au prezentat la urne (sic!).
Nu vă luați după analiștii de profesie, dar mai ales după cei de ocazie, care fac acum eforturi considerabile să explice votul în așa fel încât să salveze ce mai poate fi salavat din imaginile celor care îi plătesc. A fost un veritabil VOT DE BLAM, dur și răsunător, dat sâmbătă și duminică inițiatorilor de la CpF (un ong cu conducere fascistoidă) PSD, BOR, PNL, ALDE, PMP și UDMR de numărul URIAȘ de alegători care au ales să stea acasă. Dar și presei ticăloșite, care dovedește încă o dată că oricine merge pe mâna ei are succesul “garantat”.
Felicitări, dragi români!

LĂSAȚI UN MESAJ