Senatorul Bulacu (PNL) îi răspunde senatorului Matei (PSD): Dacă tăceaţi, filosof rămâneaţi! Ca atunci când aţi fost întrebat dacă veţi vota Legile lui Hammurabi…

0
3716

Spumos, dar punctual drept la replică postat vineri, 5 octombrie, de senatorul PNL Romulus Bulacu pentru un demers similar la care a apelat cu o zi înainte senatorul PSD Bogdan Matei, intitulat “Dezinformare din partea senatorului PNL Romulus Bulacu”. Redăm textual conținutul replicii parlamentarului liberal.


“Referitor la comunicatul senatorului Bogdan Matei şi la acuzaţiile privind lipsa documentării mele în ultima declaraţie politică, mă simt nevoit să fac următoarele precizări, punctual, aici, pentru că observ că mă urmăreşte vioi şi vigilent:
«Venituri mai mari la bugetul de stat» Veniturile bugetului general consolidat s-au majorat, pe sold, cu suma de 8,819 miliarde de lei, în timp ce CHELTUIELILE AU CRESCUT cu 9,926 miliarde de lei. Deci, avem cheltuieli mai mari cu 1.1 miliarde de lei decât veniturile. Şi să nu uităm de deficitul bugetar care creşte de la o lună la alta, astăzi, Ministerul de Finanţe încercând să găsească soluţii pentru a acoperi gaura de 14,6 miliarde lei.
«Reducerea deficitului la bugetul de pensii» Aici este vorba de “hocus pocus”. Guvernul dumneavoastră, un magician iscusit dealtfel, a rostit “abracadabra” şi a mutat banii dintr-un buzunar în altul al statului român: 3,45 miliarde de lei din buzunarul drept, de la bugetul de stat, în cel stâng, la Casa de Pensii. Exact suma necesară Casei de Pensii pentru a ajunge cu plăţile la zi. REDUCEREA DEFICITULUI ESTE DOAR O ILUZIE, deoarece, după Revoluţia fiscală, statul direcţionează banii direct către buzunarul Casei de Pensii, şi nu la cel al bugetului de stat, rămas gol. Deficitul a dispărut din pix, de pe foaia de hârtie. Nici Houdini nu reuşea mai bine ca Olguţa, în condiţiile în care raportul dintre numărul angajaţilor și numărul pensionarilor a devenit îngrijorător.
«Absorbţia grandioasă a fondurilor europene» Rata de 20% la care faceți referire este un alt artificiu. În semestrul I au fost atrase fonduri structurale și de coeziune în valoare de aprox 189 milioane de euro, ADICĂ NICI 1%. Rata de absorbție calculată de autorități include plățile directe către fermieri și fondurile pentru dezvoltare rurală, capitole la care România nu a stat niciodată rău. Şi nu intru în detalii despre cum fondurile folosite sunt incluse în capitolul investiţii publice.
«Peste 930 km de drumuri judeţene şi comunale» Una din marile realizări ale guvernului Dăncilă, drumurile comunale şi judeţene. Mda…no comment.
«Realizări în agricultură» Prin programul suinelor, domnule senator, s-a încercat marea cu degetul. Este un început bun şi o iniţiativă de apreciat, dar într-un moment nefast. Când vă lăudaţi cu livrarea a 100 de porci din rasa Mangaliţa sau Bazna în diverse judeţe, în paralel cu exterminarea a peste 300.000 de porcine și închiderea fermelor de producție pentru că guvernul nu are capacitatea să oprească virusul pestei porcine, deveniţi sfidător.
În ceea ce privește colectarea lânii, problema este cum reușim să o valorificăm. 1 leu subvenționat pentru un kilogram de lână, plecat în India sau Turcia, reprezintă materie primă ieftină pentru aceste state, suportată prin cost de statul român. Acolo, supusă procedurii de spălare și tratare, valoarea îi crește. Din păcate, guvernul PSD împarte subvenții fără o strategie prealabilă de dezvoltare. Promisiuni electorale și atât.
Din toată povestea asta, există şi un lucru bun domnule senator, am aflat că vorbiţi, dar în acest context, parcă, dacă tăceaţi, filosof rămâneaţi! Ca atunci când aţi fost întrebat dacă veţi vota Legile lui Hammurabi…
Închei prin a vă spune că pe vremuri, unii raportau mai mult decât se producea pentru a demonstra îndeplinirea planului. Nu vă însuşiţi aceste metehne păguboase, din respect pentru oamenii care v-au dat un vot de încredere. Minciuna are picioare scurte, iar efectele ei sunt nocive.
Şi să nu uit. Altă «realizare»?

LĂSAȚI UN MESAJ