Cristian Buican își roagă colegii din PNL Călimănești să readucă discuția legată de excluderea lui Samoil Vîlcu în cadrul forurilor statutare ale partidului

0
2267

Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, le-a răspuns zilele trecute colegilor săi de la organizația Călimănești. Liderul liberalilor susține că succesele reale politico-administrative ale acestora s-au datorat muncii în echipă, dar și faptului că niciun liberal nu “întreprinde demersuri împotriva direcţiilor asumate de echipă, indiferent de opinia personală în acea privinţă”.


Domnule primar, Doamnelor şi domnilor liberali călimăneşteni,
Am cumpănit îndelung demersul dumneavoastră de a-mi adresa o scrisoare deschisă, precum şi utilitatea unui răspuns public din partea mea. În primul rând, doresc să vă împărtăşesc surprinderea mea faţă de modul în care aţi ales să comunicaţi cu mine, având în vedere deschiderea spre dialog şi dezbatere pe care am avut-o mereu, pe care v-am demonstrat-o cu fiecare ocazie. Am decis însă să vă răspund, tot prin intermediul unei scrisori deschise, din respect pentru dumneavoastră, pentru munca politică şi administrativă de care daţi dovadă în fiecare zi, în vederea modernizării oraşului Călimăneşti, prin implementarea ideilor şi principiilor liberale.
Doresc să subliniez că sunt de acord cu ceea ce susţineţi în scrisoarea adresată cu privire la importanţa echipei în îndeplinirea unor ţeluri şi repurtarea unor victorii politice şi administrative. Consider că toţi membrii PNL Vâlcea, ca echipă, au contribuit, într-o măsură mai mare sau mai mică, la ceea ce am realizat până acum, ca partid politic. Sunt întru totul de acord cu dumneavoastră şi în privinţa contribuţiei pe care fiecare membru liberal o are la promovarea imaginii liberalismului şi la creşterea încrederii cetăţenilor în politica liberală ca cel mai bun mijloc de dezvoltare durabilă. Dar, pentru a contribui în continuare la binele societăţii noastre, trebuie să ne respectăm între noi, să respectăm reguli simple de convieţuire, să respectăm legile ţării şi statutul partidului. Cred cu tărie că respectarea acestor minime condiţii ţin, în principal, de bun-simţ elementar, nu sunt „apeluri funcţionăreşti” şi nu au niciun fel de legătură cu vreun model de management politic.
Liberalii din Călimăneşti, în frunte cu dumneavoastră, au demonstrat în ultimii ani că atât în administraţie, cât şi în politică, «SE POATE!». Aţi reuşit, într-un timp relativ scurt, să readuceţi Călimăneştiul pe harta turismului de top din România, pe o poziţie fruntaşă. Aţi transformat oraşul Călimăneşti, dintr-unul letargic şi fără perspective (în timpul fostei administraţii social-democrate), într-un adevărat centru turistic, cultural, economic (în timpul actualei guvernări locale liberale), un oraş viu şi cu perspective, ce reprezintă o mândrie a judeţului Vâlcea. Pentru toate acestea, şi nu numai, vă felicit sincer, vă urez succes în continuare, asigurându-vă de tot sprijinul meu şi al Partidului Naţional Liberal! Sunt convins însă că toate acestea au fost posibile prin munca asiduă a unei echipe sudate, puternice, a căror membri se respectă reciproc. De asemenea, sunt convins că toţi membrii acestei echipe respectă reguli simple de convieţuire specifice unui partid politic. De exemplu, nu cred că vreun membru al acestei echipe puternice a PNL Călimăneşti întreprinde demersuri împotriva direcţiilor asumate de echipă, indiferent de opinia personală în acea privinţă. De asemenea, nu cred că vreun ales local liberal de la Călimăneşti se disociază de echipă, acţionând administrativ contrar, atunci când într-o anumită privinţă nu este de acord cu majoritatea colegilor săi.
În final, doresc să fac un apel la dumneavoastră în vederea readucerii acestei dezbateri în cadrul forurilor statutare ale Partidului Naţional Liberal, acolo unde îi este locul, fiind eminamente o discuţie internă de partid. Cred că escaladarea oricăror astfel de dezbateri interne în spaţiul public oferă muniţie adversarilor noştri politici şi nu aduce vreun beneficiu partidului pe care îl reprezentăm. Reiterez deschiderea mea spre dialog şi dezbatere a oricăror problematici legate de filiala Vâlcea a PNL, însă, consider că acestea trebuie să aibă loc în cadrul familiei liberale şi nu în afara ei.

Pe aceeași temă citiți și:

Încă o scrisoare deschisă. Azi, semnează primarul, consilierii și alți reprezentanți ai PNL din Călimănești, iar destinatar este președintele filialei, deputatul Cristian Buican

LĂSAȚI UN MESAJ