Începe construirea primei stații publice de alimentare cu CNG în București din cele nouă cuprinse în proiectul național

0
1654

Râmnicu Vâlcea, septembrie 2018. Denisson Energy SRL, firmă membră a Antares Group, și Asociația NGVA Romania anunță oficial începerea lucrărilor de construire a primei stații publice de alimentare cu gaz natural comprimat pentru vehicule – CNG, din seria celor nouă ce urmează a fi realizate în cadrul Proiectului CNG România.


Stația va fi construită în zona Kika Militari, lângă Autostrada A1 pe sensul de mers Pitești – București, la 700 m de sensul giratoriu Hornbach Militari, cu acces facil din ambele sensuri ale Centurii Capitalei și Autostrăzii A1, precum și din sensul de intrare / ieșire din București.
Poziționarea stației se subscrie strategiei proiectului de a deservi atât tranzitul pe coridoarele pan-europene cât și aglomerările urbane adiacente.
Stația va fi prima dintre cele 9 ale proiectului CNG România planificate a fi construite în Bucuresti, Arad, Timișoara, Deva, Pitești, Constanța, Craiova, Drobeta Turnu Severin şi Sibiu, estimând că vor fi în totalitate funcționale până la finalul anului 2019.

Despre CNG România
Proiectul derulat de Denisson Energy și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule – NGVA România în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei (CEF), vizează implementarea primei reţele de staţii de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat din România de-a lungul coridoarelor pan-europene.
În valoare de 5,2 milioane de EUR, proiectul beneficiază de o cofinanțare de 85% din partea Uniunii Europene și urmărește, printre altele, decarbonizarea și îmbunătățirea mobilității în Europa, prin amplasarea primei rețele de stații de CNG din România, pe axa centrală a coridoarelor principale de transport rutier TEN-T care leagă Centrul și Vestul U.E. cu statele din Sud-Vest și cu Marea Neagră, Constanța fiind punctul terminus al coridorului.
Detalii despre proiect și stadiile de implementare ale acestuia puteți găsi accesând  www.cngromania.eu.
Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului (Denisson Energy SRL, firmă membră a Antares Group, în cadrul proiectului CNG România). Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

LĂSAȚI UN MESAJ