Gheorghe Coman: Toți artiștii care au participat la “Măldărești plein-air” au fost încărcați de locuri

0
1800

Cea de-a cincea ediție a Taberei de pictură “Măldărești plein-air” a fost organizată anul acesta în cadrul proiectului “Salonul național de artă contemporană” din cadrul suitei de evenimente dedicate de Ministerul Culturii și Identității Naționale proiectului strategic Centenarul Marii Uniri (1918-2018) și al Primului Război Mondial.


“În acest an s-a dorit o echipă nouă pentru a completa și diversifica patrimoniul Muzeului Județean Vâlcea. Am fost în mai multe tabere și acest fapt m-a ajutat să-i cunosc bine pe mulți artiști. Am știut ce anume să caut pentru a uni această echipă. Am constatat că sunt încărcați de locuri. Le mulțumesc și celor care ne-au fost alături pentru că nu e ușor să stai alături de artiști”, a declarat la vernisaj artistul plastic Gheorghe Coman.
La ediția din acest an a taberei, desfăruată în perioada 10-20 septembrie la Complexul Muzeal Măldărești, au participat Gheorghe Coman, Mihai Coțovanu (autorul tabloului din deschiderea acestui articol), Sterică Bădălan, Ovidiu Buzec, Vali Irina Ciobanu, Bogdan Dumitru Enache, Simona Pascale, George Păunescu, Lucia Pușcașu, Mirela Ungureanu, majoritatea fiind pentru prima dată în Vâlcea. Lucrările rezultate din acest experiment cultural tot mai apreciat vor îmbogăți colecțiile Muzeului de Artă “Casa Simian” din Râmnicu Vâlcea, vor face obiectul organizării unei expoziții temporare și vor fi incluse într-un pliant de prezentare, precum și într-un album aniversar. În cele patru ediții organizate în anii trecuți, colecția Muzeului Județean s-a îmbogățit cu peste 100 de piese.
• Laura POPESCU

LĂSAȚI UN MESAJ