Trei finanțări importante obținute în An Centenar de Muzeul Județean “Aurelian Sacerdoțeanu” Vâlcea de la Ministerul Culturii

0
1533

În perioada 25 septembrie – 8 octombrie, Muzeul de Istorie al Județului Vâlcea găzduiește Expoziția “Ornamente în scrierile brâncovenești” – Arte aplicate/Pictură – Teodora Roșca. Vernisajul a avut loc marți, 25 septembrie, la sediul instituției din Râmnicu Vâlcea, Bulevardul Calea lui Traian nr. 143.


Expoziția este realizată în cadrul unui proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național la aria Patrimoniu Cultural Material și își propune recontextualizarea artistică a ornamentelor din scrierile realizate în cancelaria brâncovenească, hrisoave, acte de danie și alte „documente solemne”.
În altă ordine de idei, Muzeul Județean “Aurelian Sacerdoțeanu” Vâlcea (instituție care înglobează și muzeul de istorie) a obținut anul acesta trei finanțări importante în cadrul proiectului strategic Centenarul Marii Uniri (1918-2018) și al Primului Război Mondial, finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale. Este vorba despre proiectele “Salonul național de artă contemporană”, “100 de ani de la Marea Unire” și “1 Decembrie – Marea Unire”, a explicat managerul instituției vâlcene, prof. dr. Claudiu Tulugea. Vom reveni cu amănunte.
• Laura POPESCU

LĂSAȚI UN MESAJ