Încă o scrisoare deschisă. Azi, semnează primarul, consilierii și alți reprezentanți ai PNL din Călimănești, iar destinatar este președintele filialei, deputatul Cristian Buican

0
2631

În afara faptului că este unul legitim, elegant formulat și care invită conducerea PNL Vâlcea la o meditare mai serioasă în privința deciziei de excludere a consilierului județean Samoil Vîlcu din cadrul formațiunii, nu are rost să adăugăm alte comentarii la un astfel de demers. Redăm în continuare integral conținutul documentului.


Scrisoare deschisă adresată domnului Cristian Buican președinte al PNL Vâlcea

Domnule președinte,

Alegem această formulă de comunicare pentru că, în public, expeditorul și destinatarul unei scrisori sunt de obicei mai atenți la nuanțe și mai calmi în evaluarea corectă a chestiunilor comunicate. Apoi, scrisul rămâne pentru ambele părți și pentru audiență deopotrivă, întârind responsabilitatea primilor și vigilența celorlalți. Nu zboară ca atâtea și atâtea chestiuni vorbite între oameni pasageri prin administrația și politica acestor vremi.
Ne adresăm dumneavoastră în numele grupului de oameni care construiesc la Călimănești liberalismul local, în condițiile, acum mai avantajoase, ale exercițiului nostru administrativ și, cu atâtea dificultăți, în primul sfert de veac al libertății noastre. Știți, ca și noi, cât de spectaculos am preluat administrația locală în urmă cu șase ani, de la social-democrații instalați la putere aici. Vă reamintim acest moment pentru că el s-a produs prin efortul unui grup extrem de restrâns de oameni cu convingeri liberale, dar fără suportul politic și strategic al partidului, aflat atunci într-o situație electorală mai puțin favorabilă. Există asemenea momente de inspirație individuală sau de grup restrâns, care îi fac pe oameni să performeze în politică ca în multe altele în viață! Noi, eu și acest grup mic de activiști, dintre care îi pomenesc aici pe Iuliana Moise și pe Sami Vâlcu, politicieni legați de destinul stațiunii Călimănești, am convins electoratul local să dea o șansă administrației liberale, care continuă și acum, într-un al doilea mandat, din ce în ce mai bine susținută de locuitorii stațiunii și atât de apreciată de turiștii veniți anual din toate colțurile României.
De aceea, suntem de-a dreptul surprinși de deciziile dumneavoastră și ale conducerii liberale în județul Vâlcea, prin care sunt îndepărtați colegi cu care, cum spuneam, am învins în disputa politică, în situații în care partidul județean nu avea nicio putere s-o facă. Liberalii din Călimănești nu au multe nume la care să se raporteze în politica județeană și în politica națională a acestor ani. Numele colegului nostru Sami Vâlcu este cel mai popular la Călimănești, după cum știți. Iar popularitatea aceasta s-a construit prin efortul politic personal al acestuia, dar și prin contribuția fiecărui liberal din organizația noastră locală. Cu toții contribuim la propria imagine politică și, prin însumarea acestor imagini, la imaginea liberalismului și la creșterea încrederii oamenilor în politica noastră. Acesta este motivul pentru care, surpriza de a-i vedea marginalizați sau excluși cu atâta ușurință pe unii dintre cei mai meritorii dintre noi, se transformă acum într-o mare îngrijorare.
Vă amintim cu acest prilej și de situații în care administrația liberală a județului Vâlcea din trecutul apropiat nu a găsit soluții pentru câteva dintre lucrările de modernizare ale stațiunii noastre. Am perceput atunci acele neputințe ca pe unele obiective. Acum le vedem ca elemente ale unui mod de a trata problemele noastre la Călimănești. Asistând deci la această serie de eliminări politice, care șubrezește construcția grupului liberal din stațiunea Călimănești, ne vedem nevoiți să vă cerem public o explicație și o mai mare atenție la deciziile care pot demola cu atâta ușurință construcții realizate cu trudă politică și cu mult calm. Nu ne îndoim că aveți niște motive reglementate pentru aceste marginalizări și eliminări, dar managementul politic este și altceva decât apelul funcționăresc la nu știu care articol dintr-un text scos din când în când pentru a mazili pe cineva. Avem o săracă rezervă de oameni care muncesc cu adevărat în politica liberală și o și mai mică rezervă de oameni care au cunoscut succesul real în politica liberală. Nu ne este egal să vedem oameni eliminați prin decizii nervoase și înlocuiți, cu aventurieri fără nicio calitate politică și administrativă.
Suntem îngrijorați pentru că vedem în toate acestea un mod repetat de a șubrezi organizația noastră locală și de a deforma prin aceste acțiuni buna percepție a liberalismului în regiunea noastră. Vă rugăm să procedați la îndreptarea managerială a acestor lucruri și să ajutați, prin exercitarea funcției dumneavoastră și a colectivului pe care îl coordonați, la îmbunătățirea calității umane, politice și profesionale a oamenilor care reprezintă acest partid și liberalismul în județul nostru. Știm atât de clar pe cine am pierdut dintre noi în acești ani, dar știm atât de puține despre cei care i-au înlocuit! Nu vi se pare ciudat acest lucru și, evident, atât de contraproductiv politic? Ținem să amintim în final că managementul liberal este diferit de toate celelalte prin argumentarea calmă și nuanțată a deciziilor pe care le luăm în spațiul public, în scopul evident al întăriri calității umane a patidului nostru iar nu al slăbirii lui. Noi, cel puțin, așa procedăm și în coordonarea politică și în administrația publică pe care le înfăptuim cu responsabilitate, zi de zi, în stațiunea Călimănești.
Cu sinceritate,
Florinel CONSTANTINESCU
primar Călimănești
președinte al PNL Călimănești
Scîrlea Vasile
viceprimar Călimănești
vicepreședinte al PNL Călimănești
Scîrlea Gheorghe
consilier local PNL Călimănești
Nistor Tiberiu
consilier local PNL Călimănești
Alexandru Sorin
consilier local PNL Călimănești
Oprica Gheorghe
consilier local PNL Călimănești
Zgavarogea Nicolae
consilier local PNL Călimănești
Buduleci Vasile
consilier local PNL Călimănești
Ungureanu Ana
consilier local PNL Călimănești
Mămularu Cristian
consilier local PNL Călimănești
Gheorghe Laurenţiu
Sclipcea Valentin
Gheorghe Magdalena
Verza Mirela
Gavrilă Marisu
Bondoc Luminiţa

LĂSAȚI UN MESAJ