Avertisment sever pentru vâlceni de la prefectul Florian Marin: Nu cumpărați carne de porc neverificată sanitar-veterinar!

0
2307

Apariția unui nou focar de pestă porcină africană în Dâmbovița, al 14-lea județ de la începutul verii în care molima se extinde în țară, a determinat conducerea instituției Prefectului județului Vâlcea să dispună în ședința de marți, 18 septembrie, intensificarea controalelor efectuate în comun de reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție și Direcției Sanitar Veterinare Vâlcea.


“În acestă dimineață, dat fiind faptul că pesta porcină africană a apărut și în județul Dâmbovița, la o distanță foarte mică de județul nostru, am avut alături de doamna subprefect Aurora Gherghina o întâlnire cu directorul Direcției Sanitar Veterinare, domnul Mihai Gabriel Miclea și cu inspectorul șef adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea, domnul comisar șef Ion Matei. După analizarea situației la nivel național, ca și prezentarea de către cei doi conducători de instituții a măsurilor dispuse până în acest moment, le-am solicitat acestora să intensifice controalele comune la intrarile în județ pentru depistarea persoanelor care transportă carne de porc din zonele afectate de pestă porcină. Totodată, fac un apel la locuitorii județului să nu achiziționeze carne de porc ce nu este verificată sanitar-veterinar și care nu este comercializată în spații amenajate pentru acest scop, spre a preîntâmpina apariția și raspândirea virusului”, a precizat prefectul Florian Marin.

LĂSAȚI UN MESAJ