Buican, previziune halucinantă: PPA nu va ocoli județul Vâlcea. În curând, România va fi lovită și de pesta micilor rumegătoare!

0
1345

Avertisment grav transmis de președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, cu prilejul conferinței de presă de luni, 10 septembrie. Potrivit afirmațiilor acestuia, pesta porcină africană (PPA) va continua să se răspândească în țară, județul Vâlcea nefiind ocolit de pericol. De asemenea, parlamentarul a susținut că și oile și caprele sunt în pericol, la granița de sud a României ajungând deja o altă epizootie care afectează micile rumegătoare.


“În curând, după cum au evoluat lucrurile, pesta porcină africană va fi și în județul Vâlcea. Modul dezastruos în care autoritățile au gestionat această epidemie va conduce la haos. Pagubele, din păcate, vor fi uriașe. La trei ani după ce, cu greu, am câștigat dreptul de a exporta carne de porc. Se allege praful, țara noastră nu va mai putea exporta carne de porc în următorii 10 ani. Ăsta e cadoul pe care l-a făcut PSD românilor, în iarna asta, în special cei din mediul rural vor fi lipsiți de porcul de Crăciun. (…) Au apărut noi focare, mai nou și în județul Giurgiu, ceea ce înseamnă că pesta continuă să se răspândească dinspre Est spre Vest și asta din cauză că autoritățile nu au fost în stare să stopeze, sau măcar să izoleze focarele. La cum se prezintă situația, ne temem că se va extinde în toată țara. Veți vedea ce dezastru se va petrece și cu următoarea epidemie, pentru că la granite avem un nou pericol ignorat de autorități, o epidemie a rumegătoarelor mici, ovine și caprine. Există un vaccin pe care România pur și simplu nu-l cumpără, în ciuda semnalelor noastre”, a declarat Cristian Buican, parlamentarul vâlcean lăsând de înțeles că inerția autorităților ar fi cauzată și de interese financiare legate de comerțul național cu vacinnuri.
Pe 14 august, România a interzis comerţul cu oi şi capre, material seminal, ovule şi embrioni de oi și capre din două regiuni ale Bulgariei – Yambol şi Burgas – unde au fost confirmate primele focare de pestă a micilor rumegătoare din Uniunea Europeană. Conform avertizării ANSVSA, primul focar a fost confirmat în Bulgaria în data de 23 iunie a acestui an, urmat de confirmarea altor noi focare în 28 iunie şi 9 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ