WINSOLLA va monta prima instalaţie hibridă de producere a energiei electrice pe o locuinţă din Râmnicu Vâlcea.

0
6651

Rajan Tomar este un om de afaceri de origine indiană. Societatea pe care o conduce, WINSOLLA SRL, îi sprijină pe românii care vor să-şi asigure independența energetică a locuințelor la un preț cât mai mic. În acest sens, WINSOLLA aduce în România instalaţia universală hibridă, ce colectează energia vântului şi a soarelui şi produce energie regenerabilă, o tehnologie verificată mai ieftină decât cea a panourilor fotovoltaice, dar și mai sigură pentru că turbinele, în cazul de față verticale, pot continua să genereze energie electrică chiar şi când soarele apune.  În curând, prima instalaţie va fi montată pe o locuinţă din Râmnicu Vâlcea. WINSOLLA se pregătește să aducă în Râmnicu Vâlcea și tehnologia amenajării de grădini verticale.


HYBRID MILL. Sistemul propus combină tehnologia fotoelectrică solară cu cea a turbinelor eoliene într-un singur modul, Hybrid Mill, clasificat drept “prima tehnologie hibrid din lume”.
“Sistemele mici, instalate pe acoperişurile caselor, sunt potrivite pentru producerea energiei regenerabile. Tehnologia este verificată, costul se reduce, iar eficienţa panourilor solare creşte. Deşi soarele nu luceşte nici jumătate de zi, când lumina solară atinge ţinta, panourile solare produc energie electrică pură în mod sigur şi silenţios şi o vor face multe decenii. Sistemul eolian nu e atât de previzibil, mai ales în mediul urban. De exemplu, instalarea turbinei pe acoperiş, unde viteza vântului e mică, iar direcţia variabilă ar putea să nu constituie condiţia optimă pentru producerea energiei electrice.
Totuşi, avantajul energiei eoliene este că turbinele pot continua să genereze energie electrică chiar şi când soarele apune. De aceea, una din soluţii este unificarea celor două metode de obţinere a energiei alternative într-un sistem hibrid al resurselor de energie regenerabilă, aşa cum a făcut-o compania WINSOLLA.  De exemplu, sistemul instalat pe acoperişul sediului unei firme , va genera 106.000 kWt oră de energie regenerabilă pe an şi se va răscumpăra în patru ani. Această instalaţie hibrid va asigura energie economisită în valoare de peste 2 milioane de dolari pe parcursul termenului de exploatare 25 de ani”
, explică Rajan Tomar.
https://www.facebook.com/rajan.tomar1/videos/pcb.10210748534664171/10210748589585544/?type=3
În prezent, statul roman finanțează cu mai mulți bani inițiativele celor care vor să-şi producă acasă curent electric decât pe cele prin care se montează panourile de încălzire a apei (programul Casa Verde). În privința panourilor fotovoltaice (sistem cu o putere de 6 kw) doritorii vor primi cel mult 5.000 de euro pentru o instalaţie şi vor contribuie și ei cu încă 1.000 de euro. Specialiştii spun că aceste panouri vor fi suficiente pentru a alimenta cu energie o locuinţă, iar surplusul ar putea ajunge în reţeaua naţională, astfel că aceşti romani nu vor fi doar consumatori, ci şi producători.
GRĂDINI VERTICALE INTERIOARE. În a doua etapă de dezvoltare a businessului la nivel local, WINSOLLA vrea să introducă în Râmnicu Vâlcea și tehnologia amenajării de grădini interioare verticale, o idee care poate ameliora substanțial atât calitatea aerului respirat într-un oraș sufocat tot mai mult de beton și asfalt, precum și peisagistica. “Green energy, green vertical gardens”, spune, zâmbind, Rajan Tomar. Despre această inițiativă vom oferi mai multe amănunte într-un articol viitor.
Cei interesaţi sunt rugaţi să contacteze reprezentanţii SC WINSOLLA SRL la numărul de telefon 0757.109.540 sau prin e-mail la adresele rajclaud108@yahoo.com sau info@sourcing-india.eu.

LĂSAȚI UN MESAJ