Flacăra Horezu readuce Vâlcea pe harta națională a fotbalului profesionist

0
2863

Flacăra Horezu, campioana județului la fotbal, este ca și promovată în Liga a III-a după victoria categorică înregistrată sâmbătă, 16 iunie, pe terenul din Treapt, în fața teleormănenilor de la Rapid Buzescu. Scorul zdrobitor (8-0, 5-0 la pauză) înregistrat după prima manșă a barajului pentru promovare transformă deplasarea de sâmbătă, 23 iunie, într-o simplă formalitate pentru jucătorii antrenați de Adi Popa și Bobi Verdeș.


Tribună plină cu spectatori frenetici, gazon care s-a prezentat în condiții foarte bune în ciuda ploilor abundente din zilele anterioare și o echipă Flacăra Horezu într-o zi mare. În câteva cuvinte, așa ar putea fi ținută minte de microbiști ziua în care Vâlcea s-a reînscris pe harta fotbalului profesionist din România. Au marcat Ovidiu Popescu, Bobi Verdeș (2), Nistor (2), Georgescu, Samson, Simeanu. De altfel, jocul veteranilor cu nume respectate chiar la nivel de primă ligă de la Flacăra au cântărit greu în scenariul întregului sezon, inclusiv portarul Florin Matache (unul dintre eroii lui Dinamo de la Liberec, acum câțiva ani) contribuind decisiv la promovare. Iată și componența formației care a reușit performanța: Matache – Samson, Dinu, Şcheau (Vladu 68′), Covalschi – Popescu, Precup – Popa, Nistor (Simeanu 68′), Georgescu (Stănică 44′) – Verdeş (Oprescu 68′) Antrenor: Adrian Popa.

Nicolae Sărdărescu: “Peste patru ani, ne vedem în Liga a doua”!

“Nu ne aşteptam la o diferenţă aşa mare de scor. Promovarea este aproape asigurată. Am tratat meciul foarte serios, am fost pregătiţi şi concentraţi şi a ieşit foarte bine. Vom trata meciul serios şi la Buzescu, sper să obţinem şi acolo un rezultat bun. Ne-am dorit foarte mult promovarea, dar vrem să facem în continuare lucruri importante la Horezu. Avem și suporteri minunaţi, le mulţumim pentru susţinere, i-am simţit aproape tot campionatul”, a declarat după meci Adrian Popa.
“Peste patru ani, ne vedem în Liga a doua! Avem bugetul aprobat, partea majoritară vine de la primărie, iar o altă parte însemnată vine de la sponsori. Este unul suficient ca să stăm în prima jumătate a clasamentului în Liga a treia în tur. Din 2019 vom începe să întărim echipa pentru a urca spre lucrurile fruntaşe. Așa cum am mai spus, vom moderniza și baza sportivă, ați văzut că vin la meciuri oameni din întreg judeţul, chiar și din cele vecine”, a spus Nicolae Sărdărescu, primarul din Horezu.

LĂSAȚI UN MESAJ