O săptămână încununată de premii pentru elevii și profesorii Colegiului Energetic Râmnicu Vâlcea

0
2698

În mai puțin de o săptămână s-au desfășurat fazele naționale sau județene ale mai multor concursuri organizate de MEN: La Iași – Concursului de Matematică Aplicată “Adolf  Haimovici”, la București – Olimpiada Națională a Sportului Școlar, handbal fete, Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea a fost gazda fazei județene a Concursului “Creeaza-ți mediul”, iar Școala Gimnazială “Take Ionescu” din Râmnicu Vâlcea a găzduit etapa judeţeană a Concursului Naţional “Europa de mâine”.


Peste 600 de elevi din întreaga țară, cărora li s-au alăturat peste 50 de profesori însoțitori au participat, în perioada 11-13 mai 2018, la Faza Națională a Concursului de Matematică Aplicată “Adolf  Haimovici”, de la Iași derulată sub egida Ministerului Educației Naționale. Concursul se adresează elevilor de liceu de la următoarele profile si specializări: tehnic, resurse naturale și protecția mediului, real, științe ale naturii, umanist, filologie și științe sociale. În urma participării la Concursul de Matematică Aplicată “ADOLF HAIMOVICI’’, elevii Colegiului Energetic, pregătiți de domnul profesor Cătălin Bîrzescu  au obţinut următoarele rezultate: Premiul I – Popescu Gabriel (clasa a IX-a A), Premiul III – Colu Gheorghe (clasa a XII-a B), Mențiune – Țanu Daniela (clasa a X-a B), Mențiune – Șerbănescu Mihai (clasa a X-a B). Prin problemele de concurs s-au verificat atât cunoştinţele stricte de matematică, cât şi creativitatea şi spiritul practic al concurenţilor. Gradul de  dificultate al problemelor a fost de la nivel mediu la nivel ridicat. Probele de concurs au avut loc în cadrul Facultăţii de Construcţii de Maşini şi Management Industrial de la Universitatea Tehnica „Gh. Asachi”, organizatorul acestui concurs. Premianții interesați să urmeze cursurile facultății vor putea obține burse de studiu.
Duminică, 13 mai 2018 a avut loc și finala Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, organizată în sala de sport a Școlii Gimnaziale “Adrian Păunescu” din București.  Echipa Colegiul Energetic, Râmnicu Vâlcea au evoluat împotriva jucătoarelor de la Colegiul Tehnic Media București, iar sportivele s-au întors cu o foarte meritată medalie de argint, dar și cu un titlu individual de cel mai bun portar, pentru Diana Ciucă. Lotul Energeticului a fost  însoțit de doi oficiali: Ildiko Kerekes-Barbu – antrenor și Claudiu Mărășteanu – fizioterapeut.

Luni, 14 mai 2018 , a avut loc și etapa județeană a Concursului “Creează-ți mediul”, ce are ca scop responsabilizarea elevilor şi, implicit, a părinţilor şi a întregii comunităţi locale, în vederea protejării mediului înconjurător, precum și  dezvoltarea la elevi a unui comportament pro-ecologic care include şi integrează competenţe, cunoştinţe, valori şi atitudini, în conformitate cu dimensiunea europeană a educaţiei pentru dezvoltare durabilă. Echipa Colegiului Energetic, formată din elevii Ceaușu Bianca, Cîțu Mihail, Cristescu Rareș, Gîngu Luiza și Popa Bianca, coordonați de doamna profesor Venera Bîrzescu s-a calificat la faza națională. La finalul concursului doamna inspector şcolar pentru educaţie permanentă şi activităţi extraşcolare, Gabriela Trăistaru a precizat că “din perspectiva dezvoltării conştiinţei civice şi a responsabilităţii sociale, Creează-ţi mediul! reprezintă o particularizare şi o dezvoltare necesară a tematicii educaţiei pentru dezvoltare durabilă”.

Etapa judeţeană a Concursului Naţional “Europa de mâine” s-a desfăşurat, marți 15 mai 2018, la Școala Gimnazială “Take Ionescu” din Râmnicu Vâlcea. Elevii Colegiului Energetic (Isabela Trică, Andreea Vancea, Bianca Tîmplaru, Cristi Drăghici, Vlad Vlădaia (prof. coordonator Ana-Maria Udrescu) au obținut Premiul al III-lea, clipul lor intitulat “Demnitate recâștigată” a ilustrat tema propusă pentru ediția din acest an – prevenirea violenței de gen.


Adolf Haimovici a fost un mare matematician român, fratele mai mic al academicianului Mendel Haimovici. S-a născut la Iași, a urmat cursurile primare la Școala “Gh. Asachi”, apoi studiile secundare la Liceul Național, pe care le-a absolvit în 1930. Ulterior, s-a înscris la Facultatea de Științe din Iași, secția Matematică și Fizică-Matematică. După absolvire a desfășurat o amplă carieră didactică în învățământul superior ieșean, în timpul căreia a publicat și o serie de lucrări de specialitate. În cinstea sa a fost înființat Concursul National de Matematică Aplicată, care îi poartă numele.

LĂSAȚI UN MESAJ