Salonul Național de Artă Fotografică “Etnografica”, ediția a VII-a, la Muzeul Satului vâlcean din Bujoreni

0
1881

A șaptea ediție a Salonului Național de Artă Fotografică „Etnografica“ organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt cu sprijinul Consiliului Județean Olt se va vernisa joi 26 aprilie 2018 la ora 12,00 la Muzeul Satului din Bujoreni, conform tradiției prin care primul popas de după vernisarea la Slatina să fie făcut aici. Expoziția fiind una itinerantă, ajunge să fie prezentată prin toate localitățile de unde provin fotografii ale căror lucrări sunt prezente pe simeze cât și prin alte localități dornice de a sprijini demersul nostru imagistic de conservare și promovare a tot ce este mai valoros în satul românesc actual.


Salonul se desfășoară sub Patronajul Asociaţiei Internaționale de Artă Fotografică “Euro Foto Art” Oradea. Sunt prezentate publicului treizeci de fotografii în format 50X70 centimetri realizate de artiști fotografi din țară, invitați să participe la cele trei tabere de creație fotografică desfășurate în județul Olt în anii 2014, 2015 și 2017, tabere organizate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt cu sprijinul Consiliului Județean Olt. Alexandru Pompiliu (Târgoviște), Daniela Iancu (Slatina), Ion Mărculescu (Târgoviște), Felician Săteanu (Baia Mare), Ioan Ciobotaru (Râmnicu Vâlcea), Ionela Fugărețu-Kovacs (Bistrița), Răzvan Dumitrescu (Râmnicu Vâlcea), Irina Cristian (București), Robert Kovacs (Bistrița), Cornelia Ciurea (Slatina), Sanda Ciobotaru (Râmnicu Vâlcea), Diana Mândrilă (Târgoviște), Valeru Ciurea (Slatina) sunt artiștii fotografi ale căror lucrări au fost selectate în această expoziție. Inițiat în urmă cu șapte ani de către Valeru Ciurea, artist fotograf consacrat, membru al Asociației Internaționale de Artă Fotografică “Euro Foto Art” din Oradea, Salonul Național de Artă Fotografică “Etnografica“ a adus la Slatina, de-a lungul timpului, nume de rezonanță din fotocluburile importante din România care s-au bucurat de recunoașterea noastră și cu care am stabilit legături în domeniul artei fotografice, rezultatul fiind o serie de expoziții deosebite care au poposit la Slatina, fie în sala de expoziții a Bibliotecii Județene Olt „Ion Minulescu“, fie la Centrul Cultural „Eugen Ionescu“. Aducem mulțumiri Consiliului Județean Olt pentru că sprijină financiar demersul nostru de conservare și promovare a valorilor naționale pe care le reprezintă satul românesc contemporan cu tradițiile, cu obiceiurile, cu meșteșugurile, cu arhitectura sa, cu costumul popular și, nu în ultimul rând, cu bucătăria tradițională. Totodată aducem mulțumiri și partenerilor noștri, Muzeul Județean Aurelian Sacerdoțeanu Vâlcea și Muzeul Satului Bujoreni, pentru interesul arătat unor astfel de demersuri.

Următoarele popasuri ale Salonului Național de Artă Fotografică “Etnografica” sunt: Drobeta Turnu Severin (22-25 mai 2018), Baia Mare (23-25 iulie 2018), urmând ca la Vlădești (Vâlcea), Târgoviște, Pucioasa, Craiova și Suceava să fie expusă la date ce urmează a fi stabilite ulterior.

LĂSAȚI UN MESAJ