Bogdan Țigaret, idee pentru anularea restricției accesului animalelor de companie în parcuri și locuri de joacă pentru copii

0
3070

Bogdan Țigaret propune Primăriei Râmnicu Vâlcea o soluție prin adoptarea căreia proprietarilor de animale de companie să nu le mai fie restricționat accesul cu prietenii necuvântători în parcuri sau la locurile de joacă pentru copii, dar fără a afecta politica muncipalității de a impune o atitudine responsabilă față de curățenia comunității. Concret, tânărul inginer consideră oportună adoptarea unei măsuri deja implementată cu succes în alte țări: amplasarea de cutii cu pungi gratuite oferite proprietarilor pentru strângerea excrementelor.


“Foarte mulți cetățeni din Ramnicu Vâlcea, printre care mă număr și eu, sunt deranjați de proprietarii de câini ce nu strâng după animalul de companie. Sugerez pe această cale Primăriei Râmnicu Vâlcea să monteze astfel de cutii de unde posesorii de câini pot să ia o pungă și să strângă după animalul de companie, iar dacă sunt observați că nu au strâns, chiar dacă nu se află în imediata apropiere a unei astfel de cutii, să fie amendați. Astfel de cutii pot fi montate și în alte zone, la spațiile verzi dintre blocuri, pe faleza râului Olănești etc. Cred că majoritatea dintre noi iubim animalele, dar, în același timp, trebuie să ne și respectăm reciproc”, ne-a declarat Bogdan Țigaret. Supusă atenției publice, ca de obicei, în mediul online, ideea a fost în general apreciată, deși există opinii potrivit cărora sunt și alte motive din cauza cărora s-a decis restricționarea accesului animalelor de companie în parcuri și la locuri de joacă. De altfel, și Țigaret admite că pot exista și alte idei care să completeze propunerea sa pentru a reduce ostilitatea dintre administrație și iubitorii de animale, pe de o parte, dar și pentru a le oferi acestora ocazia de a demonstra că sunt cetățeni care înțeleg și eventualul disconfort pe care îl pot crea altora.

LĂSAȚI UN MESAJ