Bulacu taxează dur PSD pentru nerespectarea programului de guvernare: “Doar 23 de beneficiari au primit banii promişi de stat în cadrul programului Start-up Nation!”

0
1089

Programul de guvernare susține că antreprenorii tineri vor fi încurajați prin intermediul programului Start-up Nation – și nu numai – prin finanțarea nerambursabilă cu 200.000 lei pentru fiecare startup, fără a fi nevoie de cofinanțare. Programul conține date exacte: 10.000 de start-up-uri finanțate anual, costuri 0 pentru înființarea acestora, dar și accesarea programului online. La finalul anului 2017, rezultatele sunt dramatice totuși, arată senatorul PNL Romulus Bulacu într-o interpelare adresată zilele trecute ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat Radu Oprea.


“Conform datelor comunicate până acum de ministerul dumneavoastră, există doar 23 de beneficiari care şi-au primit banii promişi de stat, 200.000 de lei pentru fiecare. Mulţi din antreprenorii care şi-au investit banii proprii sunt forţaţi să-şi închidă afacerile pe care nici măcar nu le-au pornit. Și aici se pare că vorbim de 8000 de antrepenori. Unii dintre ei au făcut credite și au început să utilizeze banii, dar neprimind sumele promise de la stat, sunt acum înglodați în datorii. Alții își vând afacerile pe site-uri de anunțuri gratuite. Peste 80% dintre proiecte au fost scoase la vânzare în ultimele trei luni, iar în acest moment sunt puţin peste 100 de anunţuri active. Domnule ministru, cu autoritatea de care dispuneți, vă rog să-mi comunicați care sunt aspectele ce au îngreunat derularea acestui program și care sunt măsurile pe care le veți lua pentru ca Start-Up Nation să fie cu adevărat o oportunitate pentru tinerii întreprinzători, aşa cum aţi promis? Solicit răspuns scris”, precizează parlamentarul vâlcean.

LĂSAȚI UN MESAJ