Fotbalul microbiștilor adevărați nu se gustă în restaurantul lui Mircia Gutău din Râmnicu Vâlcea

0
5492

Nu cred că e foarte complicat să faci asocierea între susținerea lui Liviu Dragnea și înfrângerea lamentabilă a lui Ionuț Lupescu în alegerile de miercuri, 14 aprilie, pentru președinția Federației Române de Fotbal. Ea chiar este logică, dar nu întru totul meritată, dacă e folosită ca scuză de susținătorii sau criticii fostului mare tricolor pentru insuccesul acestuia. Nu Dragnea s-a dus la Lupescu, ci invers, nu Dragnea a ascuns asta până în ultima clipă, ci principalul contracandidat al lui Burleanu. O scăpare a lui Lupescu, sau poate chiar orgoliu prostesc, care i-au distrus imaginea de profesionist onest. Iar orgia mediatică din ultimele seri, la posturi TV deja intrate în mentalul colectiv ca manipulatoare fără scrupule, a fost pur și simplu grotescă.


STATUL PARALEL. Șmecherească sau nu, declarația exactă dată de președintele PSD colegilor de la Gazeta Sporturilor arată totuși că e un politician versat. La urma urmei, el și ceilalți au încercat ce fac de obicei: măcar să-și însușească din popularitatea lui Lupescu și a generației sportivilor de excepție care s-au aliniat lângă el. Dacă ar fi și câștigat șefia FRF, ar fi fost un excelent bonus de rating politic în fața maselor. “Singurul om cu care am vorbit a fost Ionuț Lupescu! A fost singurul care m-a căutat acum o lună și jumătate sau chiar două luni, mi-e greu acum să stabilesc exact perioada, și mi-a spus despre intenția sa de a candida. Mi-a prezentat elemente din programul lui și i-am spus că, dacă va fi ales președinte al federației, atunci va avea toată susținerea mea!”, a spus limpede Dragnea (declarațiile complete aici). Chiar și eșecul lui Lupescu le poate fi folositor. Pe cât punem pariu că îl vor folosi, cât de curând, ca alt exemplu de toxicitate a implicării ”statului paralel” împotriva ”competenților onești”? Aud?

IGNORANȚA SE DEZVĂLUIE LA CINE TE AȘTEPȚI MAI PUȚIN. Nu liderii politici, unii extrem de controversați, s-au fotografiat alături de candidat, ci el a făcut asta zi de zi și chiar s-a mândrit prin postările din mediul online. Un exemplu. La Râmnicu Vâlcea, a ales și un loc neinspirat, și asocierea cu un personaj dezavuat deja de lumea microbiștilor locali: restaurantul familiei lui Mircia Gutău, la întâlnire fiind prezent și actualui edil-șef. Ionuț Lupescu părea să nu știe că, de anul trecut, Vâlcea nu mai are reprezentantă în nicio ligă republicană și că fostul CSM a fost desființat pentru a-i lua locul SCM, ca direcție în organigrama primăriei ce finanțează doar echipe de copii. Și că un stadion cochet, în care s-au investit sume foarte mari din bani publici pentru modernizare și întreținere, stă nefolosit eficient, un edificiu blestemat pe nedrept de mai bine de un deceniu.

AROGANȚA COSTĂ EXTREM. Aceste detalii, dar și altele, au pulverizat pur și simplu – pe ultima sută de metri, cum se spune în altetism – cotele înalte de credibilitate în fața opiniei publice câștigate de Ionuț Lupescu într-o întreagă carieră frumoasă. Desigur, nu opinia publică votează în cadrul FRF. Procedura, așa tâmpită cum e și în opinia mea, a fost și ea neglijată de marii strategi din jurul lui Lupescu. Unii “cunoscători” de prin Vâlcea chiar se distrau că reprezentanții fotbalului local “votează cu perdanții” (trei cluburi micuțe și reprezentantul AJF, 3-1 în favoarea lui Burleanu, pronostic conturat cu o săptămână înainte de ziua alegerilor). Uite că n-a fost chiar așa… Pentru istorie, rezultatul final al alegerilor: Ilie Drăgan – 0 (zero) voturi, Marcel Pușcaș – 8 voturi, Ionuț Lupescu – 78 (30,7%), Răzvan Burleanu – 168 voturi (66,1%). Au urmat alegerile pentru Comitetul Executiv.

ORGASMELE INVOLUNTARE ALE UNUI ADOLESCENT. Câștigătorul unei penibile adunări generale de alegeri, așa cum a fost și ultima parte a campaniei electorale și este, de fapt, și fotbalul românesc, nu și-a refuzat nici el momentul de a da cu mucii-n fasole la finalul scrutinului. “Nu a fost chiar un fleac, dar i-am ciuruit”, le-a declarat repetat Răzvan Burleanu colegilor de la presa cu acoperire națională, după anunțarea rezultatului alegerilor de miercuri. Copile, să ai astfel de orgasme succesive abia după ce selecționatele României se califică la turnee finale și depășesc măcar un tur eliminatoriu la seniori! Până una alta, vezi că mai ai și două semifinaliste în Cupa României (Gaz Metan Mediaș și FC Hermanstadt) care nu și-au depus dosare pentru participarea în cupele europene în eventualitatea câștigării competiției. Ș.a.m.d.

ÎNCĂ O RETRAGERE TRISTĂ DIN SPORT A LUI PUȘCAȘ. Marcel Pușcaș, unul dintre candidați, și el un nume important în fotbalul românesc, a anunțat public la final: “este ultima mea zi în fotbalul românesc!” Pentru semnatarul acestor rânduri reprezintă o pierdere foarte importantă. Și asta chiar din prima zi de nou mandat a lui Burleanu.

NOTA BENE! Titlul este inspirat de o declarație destul de recentă a lui Mircia Gutău potrivit căreia handbalul nu s-ar transmite pe cale sexuală. Vă place sau nu, n-am găsit altă rimă!

Surse: gsp.ro, Ionuț Lupescu/FB, Alin Grigore/FB

LĂSAȚI UN MESAJ