HCM Râmnicu Vâlcea tremură pentru locul 4 în campionat după încă o partidă bizară

0
4836

După ce și-a asigurat, cu noroc, participarea într-o competiție europeană datorită accederii în finala Cupei României, în care a fost învinsă de campioana CSM București, HCM Râmnicu Vâlcea s-a întors în campionatul național de handbal feminin într-o zodie a inconstanței ce nu justifică decât relativ investițiile și speranțele puse în această echipă.


La egalul (26-26, 14-14 la pauză) obținut marți, 10 aprilie, pe terenul celor de la HC Zalău există vagi circumstanțe, arbitrajul partidei fiind cel puțin ridicol, inclusiv la ultima fază de atac a formației vâlcene, oprită aiurea de cuplul vrâncean Drăghici/Drăguț. Însă, pentru înfrângerea suferită la Galați, sâmbătă, 14 aprilie, handbalistele antrenate de Gheorghe Sbora nu mai au nicio scuză. CSU Danubius Galați s-a impus în fața HCM cu 25-22 după două reprize cu desfășurări diametral opuse ale jocului și scorului înregistrat pe tabela de marcaj, alt meci “de luptă” care nu a scăpat nici de unele erori de arbitraj. Gălățencele au început mai bine partida și au condus în primele 10 minute, dar HCM a echilibrat și apoi a trecut în avantaj, încheind prima repriză la conducere, 14-12. Gălățencele nu doar că au echilibrat jocul, la începutul reprizei secunde, dar au reușit chiar să-l domine clar, având avantaj pe tabelă și de șase goluri cu 9 minute înainte de finalul partidei. Rezultatul a ajutat-o pe Danubius să urce două locuri în clasament și să se încarce cu motivație în lupta pentru evitarea retrogradării. HCM, înschimb, își vede periclitată acum și poziția a patra. Pe 26 aprilie are de disputat o restanță cu CSM București, iar în clasament se află la doar un punct distanță de CSM Bistrița și două de HC Zalău.

12 jucătoare de echipe naţionale şi buget între primele trei formaţii din ţară

“Avem ca obiectiv locurile 2-3, care asigură locurile europene, este un ţel îndrăzneţ, dar la investiţia şi transferurile făcute, este un obiectiv accesibil”, spunea în data de 7 iulie 2017 conducătorul HCM, Petre Berbecaru. ”Primăria este sponsorul principal şi aştept de la jucătoare să respecte tradiţia handbalului în Vâlcea, cea a Oltchimului. Nu avem bugetul Oltchimului, dar, cu siguranţă, bugetul alocat este în primele trei cluburi din ţară”, îl completa primarul Mircia Gutău, bugetul clubului fiind anunțat la nivelul de aproximativ 1 milion de euro, cel puțin 900.000 de euro fiind alocați din bugetul local al Râmnicului, 55.000 de euro de la CJ Vâlcea și restul de la sponsori locali.

Cu un buget similar, dar, în realitate, cu o situație financiară mult mai complicată decât HCM Râmnicu Vâlcea, SCM Craiova a reușit să se mențină pe locul secund în campionat (fiind și singura formație care le-a administrat o înfrângere campioanelor de la CSM București). Mai mult, craiovencele s-au calificat sâmbătă, 14 aprilie, și în finala cupei EHF, după o victorie în deplasare (23-22) și un egal pe teren propriu (18-18) cu turcoaicele de la Kastamonu. Oltencele vor disputa finala competiției cu norvegiencele de la Vipers Kristiansand, nordicele impunându-se în semifinale împotriva “vecinelor” daneze de la Viborg.

Sursa foto: Sportul Ilustrat/FB

LĂSAȚI UN MESAJ