Trei premii importante obținute de elevii Colegiului Energetic Râmnicu Vâlcea la Olimpiadele Naționale

0
3394

Cei mai buni elevi nu au avut vacanță, în săptămâna dinaintea Paștelui susținând probele olimpiadelor naționale, pentru mai multe discipline concursul având loc în această perioadă. Efortul le-a fost răsplătit multora dintre ei, rezultatele înregistrate fiind unele de excepție.


Dacă anul trecut, la început de primăvară, Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea a fost gazda Olimpiadei Naționale la Disciplinele din Aria Curriculară “Tehnologii” – Electronică, Automatizări, Telecomunicații, anul acesta liceul a fost reprezentat la această competiție de tradiție, desfășurată la Buzău, de elevii Denis Pătrașcu (clasa a XI-a A) și Răzvan Țoghe (clasa a XII-a B). Seriozitatea elevilor și competența dascălilor care i-au pregătit – prof. Mariana Marica, prof. Irinel Filip, prof. Monica Popescu, maistru Marin Ancuțoiu – au rodit în primele zile de primăvară autentică. Astfel, Denis Pătrașcu a obținut Premiul al II-lea, iar Răzvan Țoghe, Mențiune.

În aceeași perioadă, la Călărași, emoții a avut și Ana-Maria Alexandra Neg, participantă la Olimpiada la disciplinele din aria curriculara Tehnologii – Domeniul Protecția Mediului. La prima sa prezență la un astfel de concurs, sub coordonarea doamnelor profesor Camelia Ciurea și Venera Bîrzescu, ea a obținut o Mențiune. Este de notorietate faptul că etapele naţionale ale acestor olimpiade au un nivel ridicat de dificultate, competiţia este la cote maxime şi este foarte greu să atingi performanţa de a obţine un premiu sau o menţiune, care contează enorm pentru fiecare şcoală participantă. Promovând ideile de competiţie corectă şi performanţă, olimpiadele şcolare sunt adevăratele concursuri de excelenţă adresate elevilor cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite. Felicitări elevilor și profesorilor coordonatori!

LĂSAȚI UN MESAJ